De blauwdruk van je project

In deze fase maken we de wireframes van het digitale kanaal en schrijven we het bijbehorende technisch document. De centrale vraag die we hier beantwoord willen hebben is: welke pagina’s en templates moeten er allemaal in de nieuwe website beschikbaar zijn en wat moeten die allemaal kunnen? In het kader van snelheid, schaalbaarheid en groei maken we in deze fase ook belangrijke technische keuzes.

Het wireframe proces in de praktijk

Eigenlijk moeten we alle elementen van een website of app vastleggen in wireframes. Vaak adviseren wij onze klanten om marketingwebsites met grote hoeveelheden content te realiseren in WordPress. WordPress werkt sinds vorig jaar met een nieuwe, geavanceerde back-end, genaamd Gutenberg. Gutenberg deelt de website op in “blokken” met functionaliteiten die op meerdere plekken in de website flexibel zijn in te zetten. 

We onderscheiden bovendien 2 verschillende scenario’s waarin bedrijven kunnen zitten:

OPTIE 1

Voor de website van jouw bedrijf is al een compleet ontwerp gemaakt. Dat betekent dat het niet meer nodig is om wireframes te maken. Wat nog wel moet gebeuren is het uitwerken van de technische kant van de designs, het zogenaamde technisch document.

OPTIE 2

Van ieder template die in deze site beschikbaar moet komen, maken we een wireframe. Als die er al is, dan gebruiken we dat als vertrekpunt. Als dat er niet is, dan maken we die zelf. Templates die vaak in een digitaal kanaal terugkomen zijn bijvoorbeeld:

Van alle eerder genoemde pagina’s leggen we vast welke unieke blokken er te identificeren zijn en welke functionaliteiten daarin zitten. Bijvoorbeeld: een blok met tekst aan de linkerkant en een plaatje aan de rechterkant. Of een blok met een overzicht van alle openstaande vacatures. Of een blok waar een externe calculator of een video ingeladen moet kunnen worden.

Al die unieke blokken leggen we vast in wireframes en de exacte functionaliteit beschrijven we in het begeleidende technisch document. Samen met de opdrachtgever reviewen we de wireframes van de blokken en stemmen we af of de functionaliteiten die wij beschreven hebben kloppen en compleet zijn. Eventueel werken we met use-cases indien het complexere blokken zijn óf als er specifieke eisen zijn voor het beheer van de blokken in de back-end (bijvoorbeeld wie welke blokken moet kunnen beheren).

Voor het door ons laten uitvoeren van wireframes kan je als bedrijf aan de volgende tarieven denken bij onderstaande hypothetische scenario’s:

Project #1

Als bedrijf heb je alleen behoefte aan laten ontwikkelen van wireframes om de koers te bepalen voor je nieuwe platform. Onze project manager en developer verzorgen samen met jullie deze dienst:

  • Disciplines betrokken bij project: Wireframes
  • Looptijd: vanaf 24u.
  • Kosten: vanaf €2.400

Project #1

Je hebt wireframes nodig, maar wilt via ons ook meteen doorpakken met het uitwerken van een strategie voor je nieuwe platform. Je wilt bovendien ook nog het design ervan uitbesteden bij ons:

  • Disciplines betrokken bij project: Strategie, Wireframes, Design
  • Looptijd: vanaf 120u.
  • Kosten: vanaf €15.000

Projecten waarvoor wij de wireframes hebben gemaakt

Neem contact op om te horen wat wij voor je kunnen betekenen.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Af en toe versturen wij een nieuwsbrief. Niet te lang, niet te vaak. Mooie opgeleverde projecten en opmerkelijke nieuwtjes. En soms een uitnodiging voor een leuk evenement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.