Mobile first

Het platform van BUX moest dus compleet op de schop. Er werd een nieuwe huisstijl ontworpen, met bijpassende verse strakke illustraties. Het begon met de BUX app, en eindigde met een compleet redesign van de website en het merk. Maar wie een nieuwe huisstijl wil, moet ook goed nadenken over het design van de achterkant van de website. In het geval van BUX lag de prioriteit op de mobiele site. Ook wel mobile first genoemd.

Voor BUX was het dus belangrijk dat de gebruiker een uitstekende ervaring heeft via hun mobiele site. Gebaseerd op data waaruit bleek dat veruit de meeste gebruikers via mobiel de website bezoeken, werd de focus gelegd op een mobile first strategie. WordPress design en illustraties werden zo ontworpen dat ze het best uit de verf kwamen via mobiel. Desktop was weliswaar secundair, maar moest uiteraard ook goed werken.

Eén van de pijnpunten bij het ontwerpen van een mobiele site is de aspect ratio. Een site moet er ineens zowel liggend als staand goed uit zien en vooral goed reageren op wat de gebruiker verwacht. Het staande format (ook wel portrait genoemd) had dus in ons geval prioriteit. Buttons, links, uitklapbare menu’s en tekst moeten allemaal zo reageren dat ze op mobiel goed uit de verf komen.

De nieuwe BUX website vind ik zonder overdrijven echt waanzinnig

Nick Bertot, CEO BUX

Transparantie voorop via een module

Het kopen van aandelen is tegenwoordig erg populair geworden. Maar wie belegt, wil dat natuurlijk wel veilig doen. Tegelijk met de groei van interesse is ook het gemak van het het handelen enorm toegenomen. Vanuit je luie stoel kan je tegenwoordig aandelen kopen en verkopen. Erg makkelijk, maar je wil dat natuurlijk wel veilig doen en weten waar je investering naartoe gaat, wat deze op kan leveren en wat de risico’s zijn. 

Om dit beter inzichtelijk te maken hebben onze WordPress developers een investeringscalculator gebouwd voor BUX. Zo kan je direct zien wat het risico is van je investering, en wat je kan verwachten bij een groei of stagnatie. Transparant investeren, dat is waar het om draait. Ook deze module moest het mobile first concept volgen. Hier zie je hoe het werkt.

Meerdere platformen, dezelfde oplossingen

Waar sommige projecten een duidelijke kop en staart hebben, lijkt voor BUX het eind nog lang niet in zicht. Zo is er sinds de redesign de beslissing genomen om onder andere BUX Crypto en BUX X een eigen platform te geven. Ook deze 2 producten uit de stal van BUX hebben een nieuw likje verf gekregen. Maar met zo’n nieuw jasje moet er dus ook weer een nieuwe WordPress pagina komen.

Belangrijk is dat we voor alle platformen van BUX een uniforme oplossing vinden. Hiermee blijft het beheer van de platformen overzichtelijk. We hebben bovendien gekozen voor het werken met blokken. Een soort templates voor content in WordPress. BUX kan via deze blokken dus gemakkelijk zelf content toevoegen en daar mee snel de site beheren.

Ook dit wordt in de toekomst opgepakt en ontwikkeld door onze WordPress ontwikkelaars. Voor nu hebben we bij Van Ons samen met BUX een prachtig product kunnen realiseren met getbux.com. De combinatie van de gelikte illustraties en onze backend heeft tot dit mooie resultaat geleid. Een beetje van BUX, en een beetje Van Ons.

“Heel knap werk in zo’n korte tijd.”

Wat vindt de klant

Ik vind de nieuwe BUX website zonder overdrijven echt waanzinnig. Heel knap werk in zo’n korte tijd. Heel erg bedankt en kudo’s aan jullie en je team!

Nick Bortot

CEO BUX

Ook een mooi project op komst maar weet je niet hoe je dit op moet lossen?

Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen verder.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Af en toe versturen wij een nieuwsbrief. Niet te lang, niet te vaak. Mooie opgeleverde projecten en opmerkelijke nieuwtjes. En soms een uitnodiging voor een leuk evenement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit hebben wij gedaan