Lokaal ondernemen op één platform

Wat nou als alle ondernemers hun eigen unieke omgeving in konden richten op één gedeeld platform? Dat is wat OrderDaily ons vroeg, en dat is wat wij bij Van Ons hebben gebouwd.

Het idee

Lokaal shoppen was nog nooit zo makkelijk. Orderdaily en Van Ons sloegen de handen ineen om de lokale ondernemer een fraai platform te geven waarop zij hun producten snel en gemakkelijk kunnen verkopen. Vanaf de luie bank kan de gebruiker nu lokaal online shoppen, en door een moderne bestelmodule zelfs nog dezelfde dag genieten van lokaal aangeboden producten. Een bosje bloemen van die bloemist aan de andere kant van de stad? Of misschien vers gemalen koffie van je favoriete koffiewinkel? Via het nieuwe lokale shopping platform van Orderdaily is dat nu allemaal mogelijk.

De uitvoering

Maar hoe kwam dit platform tot stand? Wat moest er allemaal in? En wat kwam hier bij kijken? Na de eerste verkenningsgesprekken wordt duidelijk dat Orderdaily een ambitieus project voor ogen heeft, waarbij het de lokale retail ondernemer wil weer verbinden met de buurtbewoner. En dat allemaal op één website. Een hoop elementen en integraties dus, waar wij bij Van Ons onze mouwen even goed voor hebben opgestroopt. Samengevat moest dit allemaal gebouwd worden door onze developers:

  • Webshop met meerdere shops op hetzelfde platform
  • Omgeving voor winkeliers waar ze hun eigen digitale shop kunnen beheren
  • Overzichtelijke omgeving voor shoppers
  • Een betrouwbare betalingsmodule
  • Bezorgmodule voor snelle levering

De oplossing voor een uniek probleem: Laravel

Met zo veel verschillende implementaties van modules om te ontwikkelen is het kiezen van het juiste gereedschap van essentieel belang. Daarom hebben wij voor Laravel als framework gekozen. Niet alleen omdat we met Laravel relatief makkelijk modules zoals een webshop kunnen implementeren, maar ook omdat wij de website van Orderdaily future proof wilden maken.

De webshop zelf was niet zomaar een webshop. Het moest een omgeving worden waar tal van winkeliers hun eigen digitale winkelruimte moesten krijgen. Meerdere shops in één shop dus, als het ware. Zo gezegd zo gedaan, en zo creërden onze developers een shopping omgeving waarin de gebruiker digitaal kan window shoppen, door alle lokale winkeltjes eerst in een overzicht te zien en vervolgens digitaal naar binnen te stappen. Een uniek concept.

Check hier hoe dat er in de praktijk uit ziet:

Voor de gebruiker betekent dit een unieke ervaring. Onze developers hebben als het ware een winkelstraat na proberen te bootsen. En met de persoonlijke touch die de foto’s van de winkeliers geven, is dat behoorlijk goed gelukt!

Future proof

Een digitaal platform dat gebouwd is op de toekomst is van essentieel belang. Het bouwen van een website moet je duurzaam doen, en op de groei. Je wilt er als bedrijf immers lang van kunnen genieten. Nu, maar ook over 5 jaar. Daarom is het platform gebouwd op een fundering die dat ondersteunt. Met Laravel kan je dus gemakkelijk uitbreiden, en nieuwe modules integreren. Zoals bijvoorbeeld een message-functie via Whatsapp. Erg handig in dit geval voor directe communicatie tussen de gebruiker en de bezorger. Of natuurlijk tussen gebruiker en Orderdaily zelf.

<tech talk> Laravel Nova voor CMS

Het ecosysteem wat Laravel leent zich perfect voor een complexe website zoals die van Orderdaily. Met behulp van Laravel Nova is er een compleet nieuwe CMS ontwikkeld. Nova is een strakke, single-page applicatie gebouwd met Laravel en Vue.js. Een Nova dashboard configureren doe je snel met simpele PHP code.

</techtalk>

Gemak dient de mens

Lekker makkelijk lokaal winkelen dus, en dat online op één platform. Kies je winkel, kies je product, kies je betaalmethode, en geniet dezelfde dag nog van je lokale aankoop. Voor de gebruiker moest dit proces zo simpel mogelijk verlopen, met zo min mogelijk tussenstappen.

Daarom is onder andere ook gekozen voor de integratie van betaalmodule Mollie. Deze zorgt ervoor dat de gebruiker met alle soorten betaalmethodes kan betalen, maar dat tegelijkertijd de winkelier aan de achterkant alle betalingen in 1 handig overzicht geregistreerd krijgt. Door de veelzijdigheid aan opties en eenvoud in gebruik is Mollie dan ook de “payment standaard” bij Van Ons bij het bouwen van websites.

Wekelijks sluiten nieuwe winkeliers zich aan bij het platform van Orderdaily en maakt dat het een mooi succesverhaal is geworden. Ook wij bij Van Ons vinden het mooi om onderdeel te mogen zijn van deze lokale initiatieven, en bouwen graag mee aan de toekomst van lokaal ondernemen!

Dit hebben wij gedaan