Wekelijks krijgen we de vraag om techniek met elkaar te laten praten en om processen te automatiseren. Met een application programming interface (API) is het mogelijk om data en content van verschillende bronnen automatisch in te laten stromen en dat scheelt dus een hoop handwerk.

Praktisch gaat het dan bijvoorbeeld om:

Automatisch, slim en snel

Bij dergelijke koppelingen is het belangrijk zoveel mogelijk stappen in een proces te automatiseren. Nog teveel systemen gaan er vanuit dat iemand een Excel-uitdraai maakt en deze upload, terwijl dat vaak niet nodig is!

Wij kijken naar het (business) proces dat er mogelijk al jaren is en wat het einddoel is. Welke data moet op welk moment op welke plek compleet zijn? En wil je dat in de mailbox ontvangen of op een eigen, afgesloten portaal? Het is allemaal mogelijk met een slimme koppeling, vaak ook in real-time!

En moet de data tussentijds bijgewerkt worden? Dan is het altijd mogelijk om wel een menselijke check in te bouwen, natuurlijk.

Veilig

Bij het delen van data is het natuurlijk van belang dat dit veilig gebeurd. Daar zorgen we onder ander voor door de data op verschillende niveau’s (fysiek en digitaal) te beveiligen. Daarom werken we alleen samen met ISO-certificeerde hostingproviders en houden we ons strikt aan de AVG-regelgeving (GDPR compliance).