E-commerce platformen

Een platform dat voor je werkt

Er komt een hoop kijken bij het online verkopen van artikelen. Voorraden, kloppende prijzen, belastingtarieven in verschillende landen, customer service. Noem maar op. Belangrijk is dat je dan een platform hebt waarmee je makkelijk uit de voeten kan als ondernemer. Een platform dat werk voor je uit handen neemt, en waarmee je makkelijk kan groeien als e-commerce bedrijf. Of je nu bol.com bent of de lokale cupcake koningin, wij hebben de e-commerce oplossing voor je. Wij bouwen webshops van A tot Z.

En voor de échte bol.com hebben we ook het nodige werk verricht door de jaren heen trouwens. 😉

e-commerce in alle soorten en maten

Een e-commerceplatform is software waarmee je een online winkel kunt bouwen, beheren en optimaliseren. Het platform kan worden gebruikt om elk type online bedrijf op te bouwen, inclusief bedrijven die fysieke producten en diensten verkopen.

Er zijn een heel aantal e-commerceplatformen op de markt waarmee je kan werken. WooCommerce, Shopify, Adobe Commerce (Magento) of Salesforce Commerce Cloud zijn de meest voorkomende. Bij Van Ons geven we de voorkeur aan WooCommerce en Shopify omdat het eenvoudig is uit te rollen.

Benieuwd naar een WooCommerce webshop die wij gebouwd hebben? Check dan onze case over de internationale webshop van Intoleran. Of zie votary.co.uk, een soort Britse Rituals!

Is WooCommerce of Shopify niet de ideale oplossing? Dan bouwen we geregeld zelf webshops en afreken-modules. Meestal op basis van Laravel.

Onder de motorkap

Een e-commerceplatform is meestal verdeeld in twee hoofdcomponenten:

Front-end – Dit is het deel dat de producten uit de online shop laat zien en gebruikers in staat stelt ze te kopen. Dit kan een eenvoudige HTML/CSS-website zijn of een app die is gebouwd met een JavaScript-framework zoals React of Vue.js

Back-end – Hier worden alle gegevens over producten opgeslagen. Het kan database-informatie bevatten zoals productnamen, afbeeldingen en prijzen. Maar ook gebruikersinformatie zoals inloggegevens en winkelwagendetails.

Belangrijke aspecten van een e-commerce platform:

  • Bestelinformatie zoals bestelgeschiedenis
  • API voor voorraadbeheer en betalingsgateways
  • Social media integraties
  • Beheertools voor voorraadbeheer
  • Rapportagetools voor analyse

Bouwen, onderhouden en doorontwikkelen

Bij Van Ons bouwen we niet alleen platformen geschikt voor e-commerce, we onderhouden ze ook, en doen ook aan doorontwikkeling. Dus mocht je al een platform hebben, maar werkt dit niet naar behoren, of wil je dit naar een hoger niveau tillen, dan kunnen wij je daar ook bij helpen. Wil je weten hoe wij platformen bouwen? Check onze web development dienst om meer te weten. Wil je direct contact over e-commerce of een webshop laten bouwen? Neem dan hieronder contact met ons op.

Bekijk onze meest
recente e-commerce case:

intoleran review

Case

Maatwerk vertaalplugin voor internationale webshop

Internationale speler Intoleran kwam bij ons met een fraai project. Een meertalig multisite platform met webshop waarbij lokale beheerders […]
Bekijk case

E-commerce platform of webshop nodig of vragen over doorontwikkeling?

Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen verder.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Af en toe versturen wij een nieuwsbrief. Niet te lang, niet te vaak. Mooie opgeleverde projecten en opmerkelijke nieuwtjes. En soms een uitnodiging voor een leuk evenement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.