Een vertaalkundige uitdaging

Complex genoeg zou je zeggen, te meer omdat het voor Intoleran prioriteit had om producten per land te kunnen beheren in een shop. En dat is wat wij ontwikkelden. Een Woocommerce webshop in een Multisite omgeving die makkelijk te beheren is en als klap op de vuurpijl voorzien van een huisgemaakte vertaalplugin. Speciaal voor Intoleran hebben we de unieke WordPress vertaal plugin Mooltilang ontwikkeld die werkt met multisites. Een echte maatwerk oplossing om alle talen te voorzien.

De uitdagingen die wij hebben getackled bij dit project:

  • Een internationale WooCommerce webshop
  • Een WordPress vertaalplugin die goed werkt met Multisite
  • Eenvoudig productbeheer van meerdere productfeeds

Onze eigen vertaalplugin Mooltilang

Intoleran had dus een vertaalplugin nodig. Een WordPress plugin die sites en webshop producten direct om kan zetten in een andere taal. Eén die goed werkt met Multisite. De oplossing hiervoor leek voor de hand te liggen. Er zijn immers tal van opties die dit probleem oplossen, zoals populaire WordPress plugins WPML en Polylang. Het probleem is echter dat deze plugins zeker geen lichtgewicht opties zijn, laat staan dat ze geschikt zijn voor het werken met webshops waarvan het aanbod per land afwijkt. Aan onze ontwikkelaars de uitdaging om hier een maatwerk oplossing voor te vinden.

En die kwam er. Na lang onderzoek naar dergelijke plugins, besloten onze WordPress ontwikkelaars een eigen in-house vertaalplugin genaamd Mooltilang te ontwikkelen. Deze plugin doet in essentie hetzelfde als Polylang, maar werkt een stuk sneller en beter met Multisite en schrijft alles keurig weg in de database. Zo blijft de content gestructureerd, ook als je deze gaat verhuizen. En zo is het voor Intoleran een stuk makkelijker switchen tussen alle talen die zij gebruiken. Met name lokaal productbeheer via de shop werkt beter met Mooltilang.

Doordat het aanbod per land verschilt, is het belangrijk dat de juiste producten aangeboden worden en op de juiste manier worden vertaald. Zoals bijvoorbeeld in het Italiaans hier links te zien.

Een belangrijk aspect is het lokaal kunnen beheren van de productfeed.

Lokale producten in een internationale omgeving

Een belangrijk aspect van dit project was het aanbieden van producten door lokale beheerders. Zo moet de presentatie in Italië kunnen verschillen van Duitsland. Hetzelfde geldt voor Nederland of Frankrijk. Ook hier was het gebruik van de Multisite omgeving de juiste oplossing. Inspelen op lokale behoeftes en voorraden kon op deze manier makkelijk worden opgevangen.


Een prachtig resultaat waarmee we onze producten makkelijk in een internationale omgeving kunnen beheren

Harmen Treep – Managing Director Intoleran

Wanneer kies je voor Multisite

WordPress Multisite is een versie van WordPress die het het toelaat om meerdere sites onder één WordPress dashboard te hebben. Intoleran kan op deze manier domeinnamen als intoleran.it, intoleran.nl of intoleran.fr gebruiken, maar wel met een optie om alles centraal te beheren. Daarbij kunnen er makkelijk nieuwe sites worden toegevoegd, wanneer het bedrijf besluit om een nieuwe markt aan te boren.

WordPress Multisite kan dus het beste worden gebruikt wanneer je een netwerk van sites maakt die vergelijkbare functionaliteiten delen. Functionaliteiten zoals plug-ins, aangepaste toepassingen of specifieke serverconfiguraties. Het werkt bovendien het beste wanneer het wordt gebruikt op een beperkt aantal thema’s die specifiek zijn samengesteld voor de doeleinden van het netwerk, in plaats van leden van het netwerk toe te staan hun eigen aangepaste thema’s te laten gebruiken.

“We kunnen mede dankzij Van Ons een prachtige doorstart van ons merk realiseren.”

Wat vindt de klant

De nieuwe webshop van Intoleran is in een mum van tijd opgezet. We zijn daarnaast met name onder de indruk van de laadsnelheid. We kunnen mede dankzij Van Ons een prachtige doorstart van ons merk realiseren.

Harmen Treep

Managing Director

Ook een mooi project op komst maar weet je niet hoe je dit op moet lossen?

Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen verder.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Af en toe versturen wij een nieuwsbrief. Niet te lang, niet te vaak. Mooie opgeleverde projecten en opmerkelijke nieuwtjes. En soms een uitnodiging voor een leuk evenement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit hebben wij gedaan