Website van het Jaar verkiezing

Als webontwikkelaar ontwikkel je uiteraard geen platform met als doel om een award te winnen. Je bouwt een platform omdat een bedrijf of organisatie die nodig heeft. 

Een platform is pas award-waardig als het perfect werkt. Daar gaat veel tijd en inspanning in zitten. En dankzij deze tijd en inspanning won lokaal nieuwsplatform indebuurt twee jaar op rij de prijs voor Website van het Jaar in de categorie ‘Nieuws’. Een platform dat wij bouwden en ontwikkelden, tegenwoordig beheren en tot op de dag van vandaag doorontwikkelen. Een korte toelichting hoe je tot zo’n resultaat komt.

In de categorie Nieuws won het platform van Indebuurt website van het jaar.
In de categorie Nieuws won indebuurt zowel Beste als Populairste website!

Techniek voorop

Een goed platform kenmerkt zich soms doordat de gebruiker eigenlijk niet doorheeft hoe goed het allemaal werkt. Daar gaat een hoop design en techniek aan vooraf. En met miljoenen bezoekers per maand is het fijn als de gebruikerservaring voor iedereen prettig is.

Indebuurt.nl is natuurlijk een contentplatform. En wie content zegt, zegt laadtijd. Voor een gebruiker is het essentieel dat een site snel en goed laadt, anders is deze net zo snel weer vertrokken. PageSpeed is hierbij een cruciaal onderdeel. Zeker bij een nieuwsplatform is het zaak dat zowel beeld als tekst snel en accuraat wordt weergegeven.

Een belangrijk onderdeel van PageSpeed is de zogeheten Time to First Byte (TTFB) – TTFB is een metric die de tijd meet tussen het verzoek om een bron en het moment waarop de eerste byte van een antwoord begint te arriveren. Belangrijk om dit goed op orde te hebben bij websites die hoge aantallen gebruikers aan moeten kunnen. Een uitgebreide uitleg over PageSpeed vind je hier.

Het verbeteren van TTFB wordt vaak gedaan door een geschikte hostingprovider te kiezen met een infrastructuur die een hoge uptime en responsiviteit garandeert. Dit kan – in combinatie met een CDN – helpen.

En ook dat deden we. We maakten gebruik van een CDN via Cloudflare om tot hypersnelle laadtijden te komen. Een Content Delivery Network (CDN) is een wereldwijd gedistribueerd netwerk van webservers met als doel onder andere een snellere levering van content te verzekeren. Meer weten over CDN? Kijk dan hier.

Vorm en inhoud op orde

Je kan nog zo’n mooie boekenkast bouwen, maar als je er geen interessante boeken in zet, loop mensen er toch aan voorbij. Daarom verdienen de redacteuren en alle content marketeers bij indebuurt ook de credits. Zonder content ben je nergens. Allicht niet op een nieuwsplatform. Van vacatures bij het lokale theater tot de lekkerste hamburgers in de buurt, al je lokale nieuws kan je vinden op indebuurt. Altijd relevant en altijd actueel. 

En om dit nieuws snel en makkelijk bij de gebruiker te krijgen, moest de website makkelijk te beheren zijn. Content kan daarom eenvoudig worden beheerd en aangepast waar nodig. Omdat er liefst 40 steden en plaatsen moeten worden voorzien van nieuws, is het cruciaal dat contentmakers er op een intuïtieve manier mee om kunnen gaan.

Indebuurt won met hun platform de website van het jaar. In de Emerce EGUIDE 2022 wordt het platform van Indebuurt uitgelicht.
In de Emerce EGUIDE 2022 wordt het platform van indebuurt uitgelicht

Het mag duidelijk zijn dat een award winnen voor website van het jaar niet uit het niks komt. Content, techniek en gebruikerservaring moeten allemaal perfect aansluiten en de gebruiker de beste ervaring bieden. Aan de achterkant is het zaak dat alles makkelijk beheerd kan worden. En als je dat allemaal op orde hebt, kan je zomaar een award winnen voor website van het jaar.

Jullie platform ook naar een hoger niveau tillen?

Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen verder.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Af en toe versturen wij een nieuwsbrief. Niet te lang, niet te vaak. Mooie opgeleverde projecten en opmerkelijke nieuwtjes. En soms een uitnodiging voor een leuk evenement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.