Intranet Development

Jouw nieuwe intranet

Je bent je aan het oriënteren op het realiseren van een nieuw intranet. Daar komt veel bij kijken. Het nieuwe intranet moet relevante informatie duidelijk presenteren aan de gebruikers en ze moeten alles eenvoudig kunnen vinden. En waarschijnlijk is er meer nodig. Bijvoorbeeld het aanvragen van vrije dagen of het doorgeven van verzuim.

Bij Van Ons hebben we heel veel ervaring met het bouwen van intranetten. Op deze pagina leggen we je uit hoe dat in zijn werk gaat en waar je op moet letten en welke keuzes je allemaal kunt maken.

Anna bij Van Ons

De functionaliteiten

De eerste stap op weg naar je nieuwe intranet is bepalen welke functionaliteiten daar allemaal in moeten komen. Er moet allerlei informatie op te vinden zijn. Hoe wil je die presenteren? Is een interne wiki misschien handig? Of een databank met allerlei PDF’s? Maar misschien moet er ook een mooi archief komen van foto’s en video’s?

Samen met jou brengen we in kaart hoe je nieuwe intranet precies moet werken en welke functionaliteiten daarin moeten zitten. Er zijn een aantal belangrijke dingen die we met jou gaan bekijken:

  • Welke informatie moet er allemaal in het intranet komen en hoe wil je presenteren?
  • Moeten medewerkers kunnen inloggen via een Single Sign On oplossing?
  • Zijn er wellicht koppelingen nodig met andere HR systemen zoals Workday, Teamleader of Harvest?
  • Wil je bepaalde dashboarding integreren zodat werknemers altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste KPI’s van de organisatie?
  • Op welke manier is het intranet te benaderen? Op welke manier schermen we het intranet af van de buitenwereld zonder dat dit ten koste gaat van makkelijk inloggen?

Meer Digitale Slagkracht

Welke functionaliteiten er ook uiteindelijk in je intranet moeten komen, er is één ding waar we je zeker aan gaan helpen: meer Digitale Slagkracht.

Voor ons bestaat Digitale Slagkracht uit twee dingen. De eerste is een optimale gebruikerservaring. En het tweede is efficiënte en gestroomlijnde processen aan de achterkant.

Alle intranetten die wij maken zijn dus snel, presenteren alle informatie op een duidelijke manier en zijn goed beveiligd. En tegelijkertijd zorgen we dat je intranet is gekoppeld aan alle relevante systemen zodat je processen aan de achterkant kunt optimaliseren en versnellen.

De keuze voor de juiste intranet software

Aan de hand van de functionaliteiten die in je intranet moeten komen kiezen we het juiste systeem. Bij Van Ons werken we met verschillende systemen om een intranet in te realiseren. Er is altijd wel een systeem dat precies past op jouw intranet vraagstuk. De systemen waarmee we werken:

  • Custom Laravel Intranet: de beste keuze voor het ingewikkeldere werk. Een intranet dat geheel op maat is gebouwd, veel mogelijkheden biedt voor dashboarding, verlofregistratie, verzuimregistratie en andere custom functionaliteiten.
  • Intranet met WordPress: ideaal voor grote intranetten waar ook veel content omheen moet worden geplaatst. Een WordPress intranet is ook goed te koppelen met andere HR systemen en tools.

Krachtig design en UX

Niets belangrijkers bij een succesvol intranet dan een design met een goede UX die prettig werkt. Ons team van designers heeft een bak aan ervaring als het aankomt op het maken van een sterk design met een kraakheldere en lekkere UX.

We werken ook graag samen met Neurofied, onze partner voor een extra laagje “behavioral design”. Op basis van psychologie en gedragswetenschap voegen we elementen toe waardoor jouw intranet perfect aansluit op de doelgroep.

Een aantal succesvolle intranetten

We hebben meerdere succesvolle intranetten gemaakt, maar omdat deze altijd intern worden gebruikt, kunnen we er niet zoveel in ons portfolio plaatsen. Voor Van Rossum, een ingenieursbureau hebben we recent een website + intranet opgeleverd. Check de case voor meer info!

Ready, Set, Launch! 🚀

Je hebt je functionaliteiten in kaart, het design is gemaakt en de keuze voor de software is gevallen. We gaan nu aan de slag met de realisatie van jouw nieuwe intranet. In een aantal weken ontwikkelen we je nieuwe intranet. We denken na over contentmigratie, stellen alle koppelingen met externe systemen in en testen uitvoerig alle functionaliteiten.

Via een OTAP straat zie je precies waar we aan werken en onze Project Manager houdt je op de hoogte van de laatste stand van zaken binnen het project.

Na livegang blijven we altijd betrokken. Want een intranet is nooit af. Er komt nieuwe informatie die een plek moet krijgen, er zijn uitbreidingen op je dashboard of er ontstaan nieuwe HR functionaliteiten die moeten worden geïntegreerd. Dat moet allemaal technisch gefaciliteerd worden en daar zijn wij jouw partner in.

“We extend our sincere appreciation to Van Ons for their exceptional expertise, dedication, and collaborative spirit throughout the process. Their instrumental role in guiding us toward the right infrastructure has set the stage for a more efficient, budget-conscious, and user-centric online presence that aligns seamlessly with our organizational goals.”

Wat zeggen klanten?

“Navigating this transition successfully, we partnered with Van Ons, a distinguished digital solutions provider known for delivering innovative solutions. Their expertise in web development, coupled with a thorough understanding of our unique requirements, made them the ideal collaborator. Van Ons played a crucial role in guiding us to make informed decisions about the right infrastructure, ensuring optimal performance and cost efficiency.”

Ozgur Kenanoglu

Digital Transformation Leader – OMRON Healthcare

Ook jouw intranet lanceren?

Laat dan hieronder je gegevens achter. We plannen graag een afspraak met je in om je wensen te bespreken en samen met jou te sparren over jouw nieuwe webshop.

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Af en toe versturen wij een nieuwsbrief. Niet te lang, niet te vaak. Mooie opgeleverde projecten en opmerkelijke nieuwtjes. En soms een uitnodiging voor een leuk evenement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.