Licht, open en duidelijk ontwerp

Maatwerk ontwerp

Voor Van Rossum was het belangrijk dat hun projecten en werkzaamheden goed uit de verf kwamen op het nieuwe platform. Strak, helder, licht. De prachtige gebouwen moesten dus goed tot hun recht komen. Bezoekers moesten meteen zien wat het bedrijf doet en waar het voor staat. De nadruk lag dus op het design.

En om dit verzoek te honoreren, werkten we met op maat gemaakte content blokken. Naast de standaard content blokken die beschikbaar zijn in WordPress, ontwikkelen wij namelijk bij ieder project ook maatwerk oplossingen. Blokken die Van Ons ontwikkelt volgens het design en de overeengekomen functionaliteiten. Deze blokken kunnen overal op de website waar de content vrij beheerbaar is toegepast worden. In dit geval werkten we bijvoorbeeld met een nieuw slider-blok, nieuw ontworpen iconen en een blok om projecten uit te lichten.

Dit is Van Rossum

Adviserende constructeurs en construerende adviseurs. Zo noemen ze zichzelf. Al 70 jaar een onafhankelijk ingenieursbureau. Die kan je gerust gerenommeerd noemen. Met een even bescheiden, als betrokken karakter werken zij vanuit vier locaties aan een ambitie: vandaag constructief, innovatief en creatief samenwerken aan de contouren van de woon-, werk en leefomgevingen van morgen.

Voor Van Rossum bouwde Van Ons een nieuwe WordPress website. Met custom design.

Mobile first

Daarbij werd de website natuurlijk ook responsief ontworpen, zodat deze zowel op desktop als mobiel goed werkt.

En één van de pijnpunten bij het ontwerpen van een mobiele site is de aspect ratio in het design. Een site moet er zowel liggend als staand goed uit zien en vooral goed reageren op wat de gebruiker verwacht. Het staande format (ook wel portrait genoemd) had dus in ons geval prioriteit. Buttons, links, uitklapbare menu’s en tekst moeten allemaal zo reageren dat ze op mobiel goed uit de verf komen.

Een nieuw intranet

De kern, het kloppend hart, van het intranet is de kennisbank. Medewerkers van Van Rossum krijgen op een eenvoudige manier toegang tot alle bestanden.

Na het inloggen op het intranet zal de zoekfunctie prominent in beeld worden gebracht en beschikken over uitgebreide zoek- en filtermogelijkheden. En om het zoeken binnen documenten mogelijk te maken, maakten wij gebruik van de WordPress plugin: https://fulltextsearch.org/. 

<techtalk>

Om in te loggen op het intranet is er een Single sign-on (SSO) met Active Directory (AD) gemaakt. Voor een SSO tussen WordPress en AD zijn er twee betrouwbare WordPress plugins op markt. Deze is voor Van Rossum op maat geconfigureerd.

</techtalk>

Naast het uitgebreid zoeken kunnen gebruikers items als favoriet opslaan. Via de knop ‘Item insturen’ kunnen gebruikers een voorstel insturen voor een nieuw kennisbank item. Dit item zal bij het indienen als kennisbank item de status ‘draft’. Bij elke inzending wordt er automatisch een mail verzonden naar de marketingafdeling met daarin een link naar de draft post.

“Een mooie, creatieve vertaling
van onze huisstijl.”

Wat vindt de klant

Een mooie, creatieve vertaling van onze huisstijl. Nieuwe ideeën worden concreet opgezet in duurzame oplossingen.

Jody de Groot

Marketing en communicatie Van Rossum

Nieuwe website Van Rossum

Ook een mooi project op komst maar weet je niet hoe je dit op moet lossen?

Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen verder.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Af en toe versturen wij een nieuwsbrief. Niet te lang, niet te vaak. Mooie opgeleverde projecten en opmerkelijke nieuwtjes. En soms een uitnodiging voor een leuk evenement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit hebben wij gedaan