Een nieuwe jas gemaakt voor de groeiende ondernemer

Iets waar een gemeente zich voor inzet is natuurlijk de lokale ondernemer. Een platform met informatie en educatief materiaal stimuleert het ondernemen. Het ontbrak de gemeente echter aan een herkenbaar centraal punt voor ondernemers die precies die behoefte aansprak. Met name het bedienen van deze doelgroep bleek in het verleden lastig. Onderneemvaardig moest dus op de schop. Wij verbonden al deze elementen, waarbij wij WordPress gebruikten voor de ontwikkeling. Het combineren van workshops, coaching en informatieve artikelen op één platform was de uitdaging.

Om het voor redacteuren en contenteditors zo gemakkelijk mogelijk te maken bouwden we het platform met behulp van custom-made Gutenberg blokken. Gutenberg biedt namelijk veel vrijheid en flexibiliteit om content samen te stellen. Wij zorgden ervoor dat deze blokken goed werken en vormgegeven worden binnen het design. Een op maat gemaakte oplossing. Ook kunnen in de toekomst hierdoor waar nodig maatwerk blokken worden toegevoegd.

Leermodules voor een gezonde onderneming

Omdat het doel van de site onder andere het beter bedienen van de doelgroep is, ontwierpen wij een betere routing, zodat de gebruiker gemakkelijk door alle content heen kan. Zo is er nu een duidelijke segmentatie aangebracht en kan de ondernemende gebruiker makkelijk vinden wat deze zoekt.

Daarbij zijn er leermodules ingebouwd, die de gebruiker in staat stelt op het platform workshops en coaching te volgen. Zo is het platform een echte centrale hub voor alles wat de lokale ondernemer nodig heeft om succesvol te ondernemen.

Een duidelijk ontwerp

Het is een groot voordeel als een platform of website zich houdt aan de Web Content Accessibility Guidelines. Ook onderneemvaardig is door ons op deze manier ontwikkeld en ontworpen, zodat iedereen hun toekomst als ondernemer kan versterken. Hiermee is het platform toegankelijk voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. Zo is in het design gekozen voor kleuren die goed contrasteren en duidelijke knoppen die het navigeren makkelijk maken. Typisch volgens de WCAG richtlijnen, die staan voor een toegankelijk ontwerp. Een principe waar wij bovendien de nodige ervaring mee hebben. 

Gutenberg blokken in WordPress

Het ontwerpen en bouwen van een WordPress website doen we vaak met behulp van Gutenberg blokken. Deze helpen om content op een meer visuele manier te creëren dan alternatieve opties. Om dit te doen, biedt het een library met vooraf gebouwde elementen of ‘blokken’. Elk blok kan worden toegevoegd aan een pagina of bericht en worden aangepast. Er zijn blokken om basiscomponenten zoals tekst en afbeeldingen te verwerken, evenals enkele die geavanceerde functies bieden. Zo kunnen ook rich media zoals audio/video makkelijk ingebouwd worden.

Het doel van het gebruiken van Gutenberg is om gebruikers/editors een moderne schrijfervaring te bieden. Het is bedoeld voor gebruik door iedereen, inclusief bloggers, schrijvers, fotografen en bedrijven. Als ontwikkelaar van websites gebruiken wij deze tools vaak om ook de klant gemakkelijk eigen content te laten uploaden.

Ook een mooi project op komst maar weet je niet hoe je dit op moet lossen?

Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen verder.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Af en toe versturen wij een nieuwsbrief. Niet te lang, niet te vaak. Mooie opgeleverde projecten en opmerkelijke nieuwtjes. En soms een uitnodiging voor een leuk evenement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit hebben wij gedaan