De online afdeling van televisieproducent Southfields vroeg Van Ons om alle techniek van WielerFlits.nl in beheer te nemen en verder te professionaliseren. Wat begon als een typische opdracht voor een dergelijk contentplatform, werd al gauw een tijdrit om vlak voor de Tour de France 2019 een nieuwe mobiele app te lanceren!

Van site naar mobiele app

Terwijl we bezig waren om de deployment straat (ontwikkeling – staging – productie) op te zetten voor de .nl-site, werd het plan om ook de mobiele applicatie eens grondig aan te pakken steeds concreter. En geen beter moment om dat aan te grijpen dan de Tour de France, want dat is vanzelfsprekend hét moment om te vlammen voor wielersites.

De bestaande app voor iOS en Android zag er visueel keurig uit en vormde zodoende een duidelijke briefing voor de vernieuwing van de app. De nieuwe app zou wel een stuk sneller moeten zijn in het gebruik zodat gebruikers zo snel als mogelijk op de hoogte zijn van het laatste wielernieuws en daar op een prettige manier doorheen kunnen navigeren. Bovendien moest ál het nieuws van WielerFlits ook in de app doorzoekbaar worden gemaakt, niet alleen het Tour-nieuws.

Om een goede technische ondergrond uit te rollen bouwden we de app vanaf de grond af aan op in React Native, het open source framework gemaakt door Facebook waarmee het mogelijk is in één keer een app voor iOS en Android te ontwikkelen.

Via de WordPress API komt alle content naar de app toe en maakten we specifieke functionaliteit voor de app zodat bezoekers ook daar op artikelen kunnen reageren en de live blog ook echt live doorkomt. Site en app werken dus volledig samen zodat het de redactie geen extra tijd kost content te publiceren.

De verbeterde app was vlak voor de Tour de France 2019 te downloaden en dat leverde alleen in de Tour-weken al 51% meer verkeer op dan een jaar eerder in dezelfde periode.

Professionalisering

Versiebeheer, een deploymentstraat en wekelijkse afstemming met de redactie, producent Southfields en developers aan beide kanten, zorgen voor een verdere professionalisering van alle WielerFlits techniek.

Deze aandacht heeft het afgelopen jaar al voor 70% meer unieke bezoekers op .nl én .be gezorgd!

Ook een mooi project op komst maar weet je niet hoe je dit op moet lossen?

Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen verder.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Af en toe versturen wij een nieuwsbrief. Niet te lang, niet te vaak. Mooie opgeleverde projecten en opmerkelijke nieuwtjes. En soms een uitnodiging voor een leuk evenement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit hebben wij gedaan