Meertalig platform van serieuze omvang

Het vorige online platform van Omron was ontwikkeld in Salesforce Commerce Cloud. Veel van de functionaliteiten uit dit Salesforce pakket werden niet gebruikt, en Commerce Cloud is vrij prijzig qua licentie- en implementatiekosten. Dat moest anders. De belangrijkste speerpunten van de herbouw van het platform waren het omlaag brengen van de (maandelijkse) kosten en het verbeteren van de UX van het platform zelf.

OMRON is een Japanse multinational, biedt producten aan over de hele wereld, en heeft daarom ook alle informatie in lokale talen beschikbaar. Van productbeschrijvingen tot blogs tot customer support. Dat betekent dat switchen tussen talen en het aanbieden van content in de juiste taal snel en probleemloos moet verlopen.

Voor Omron is gekozen om gebruik te maken van het Statamic CMS. Dit is een open-source CMS gebouwd op Laravel en biedt grote voordelen bij het ontwikkelen van een meertalig platform. In dit geval liefst 21 talen. Statamic blinkt namelijk uit in flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoor het ideaal is voor complexe meertalige projecten.

Het gebruik van Statamic vergemakkelijkt de creatie van content en het beheer hiervan door de intuïtieve interface en gestroomlijnde workflow. Ontwikkelaars zoals wij profiteren van de modulariteit en aanpasbaarheid van het platform, waardoor we snel meertalige functies kunnen implementeren. Aan de andere kant stelt de ingebouwde ondersteuning voor meertaligheid gebruikers in staat om content eenvoudig te vertalen en te lokaliseren.

Bovendien optimaliseert Statamic de prestaties door gebruik te maken van zogeheten flat-file opslag, wat resulteert in snellere laadtijden en een betere gebruikerservaring voor bezoekers uit verschillende taalregio’s. Met ingebouwde caching-mogelijkheden en geavanceerde beveiligingsfuncties is Statamic een betrouwbare keuze voor het ontwikkelen van een veelzijdig meertalig platform dat voldoet aan de behoeften van een wereldwijd publiek.

Dit is OMRON Healthcare

OMRON is een wereldwijd technologiebedrijf dat zich specialiseert in automatiseringsoplossingen en gezondheidszorgproducten. Opgericht in 1933 in Japan, heeft OMRON een leidende positie verworven in industriële automatisering met innovatieve producten zoals sensoren, robotica en controlesystemen.

Daarnaast heeft het bedrijf zich uitgebreid naar de gezondheidszorgsector met producten zoals bloeddrukmeters en medische apparatuur. Met wereldwijde aanwezigheid blijft OMRON streven naar het bieden van slimme oplossingen die de efficiëntie verbeteren en bijdragen aan een gezondere samenleving.

Omron is een grootschalig meertalig content platform gebouwd door Van Ons

Statamic als motor

Hoewel Salesforce Commerce Cloud niet meer werd gebruikt, werkt Omron nog wel met het Salesforce CRM. En sommige data uit de website moest nog wel automatisch in het Salesforce CRM terecht komen.

Het integreren van Salesforce-functies in een Statamic-platform kan worden bereikt via aangepaste API-integraties en webhook-implementaties. Door gebruik te maken van Salesforce API’s konden onze developers gegevens synchroniseren tussen het Statamic-platform en Salesforce, waardoor een naadloze uitwisseling van informatie mogelijk is.

Door de Salesforce REST API kunnen leads, contacten en andere gegevens worden bijgewerkt en gesynchroniseerd met het Statamic-systeem. Het is essentieel om aangepaste velden en modules te creëren in Statamic om de Salesforce-gegevens effectief te integreren en een prettige ervaring voor gebruikers te bieden, waarbij beide platforms efficiënt samenwerken.

Meer weten waar wij Statamic voor gebruiken? Kijk hier voor een toelichting.

We extend our sincere appreciation to Van Ons for their exceptional expertise, dedication, and collaborative spirit throughout the process. Their instrumental role in guiding us toward the right infrastructure has set the stage for a more efficient, budget-conscious, and user-centric online presence that aligns seamlessly with our organizational goals.

Wat zegt de klant?

Navigating this transition successfully, we partnered with Van Ons, a distinguished digital solutions provider known for delivering innovative solutions. Their expertise in web development, coupled with a thorough understanding of our unique requirements, made them the ideal collaborator. Van Ons played a crucial role in guiding us to make informed decisions about the right infrastructure, ensuring optimal performance and cost efficiency.

The transition process, executed meticulously by Van Ons, focused on reflecting design of global guidelines and optimizing the new infrastructure setup. The new platform not only met but exceeded expectations, offering a more intuitive interface for users and significantly reducing resource requirements when development is needed. The responsive design ensured a seamless experience across devices, addressing the diverse needs of our audience. Performance metrics, including improved page load times and reduced bounce rates, demonstrated immediate enhancements, highlighting the success of the transition. Their agile approach and focus on delivery made the all process easier.

Ozgur Kenanoglu

Digital Transformation Leader

Voor consument en professional

Omdat Omron producten aanbiedt voor zowel B2B als B2C, ontwikkelden we twee verschillende omgevingen. Één voor de consument, en één voor de zorgprofessional. We hebben daarbij rekening gehouden met elementen als design en menu-structuur. Een consument is immers naar andere informatie op zoek dan een professional. Zo ligt de focus van het B2B gedeelte meer op bredere informatieverschaffing over Omron zelf, blogs en support. De B2C kant focust vooral op de producten en de bijbehorende productomschrijvingen.

Ook een uitgebreid, meertalig en makkelijk beheerbaar content platform nodig?

Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen verder.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Af en toe versturen wij een nieuwsbrief. Niet te lang, niet te vaak. Mooie opgeleverde projecten en opmerkelijke nieuwtjes. En soms een uitnodiging voor een leuk evenement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit hebben wij gedaan