Een platform voor vandaag en morgen

Stichting Monuta liep al een tijd met het idee om een plek te creëren voor ouderen om verhalen te delen. Specifiek ouderen die regieverlies hebben ervaren en de draad weer op willen pakken. Voor die groep bestond er eigenlijk niet een plek waar ze niet alleen ervaringen kunnen delen, maar ook informatie kunnen vinden over regieverlies.

Om tafel zittende met Monuta werd al snel duidelijk dat dit een platform moest worden voor een specifieke doelgroep. Ouder wordend Nederland moest centraal staan. Met regieverlies als speerpunt. Hun content gecombineerd met onze techniek leverden een fraai Laravel platform op. Een aantal elementen die onder de motorkap aanwezig moesten zijn:

  • Een mijn omgeving voor bezoekers.
  • Een tool die gebruikers van gepersonaliseerd advies kan voorzien.
  • Makkelijk te beheren voor contentmakers.
  • Moet grote volumes aankunnen, zowel op piekmomenten als doorlopend.

Een adviestool gebouwd in Laravel Nova

Één van de features die op vief.nl aanwezig moest zijn is de Vief Check tool. Een uitgebreide vragenlijst waarbij de gebruiker een gepersonaliseerd advies krijgt op basis van de input. Deze tool werd ontwikkeld om ouderen te helpen inzicht te krijgen waar ze subsidie kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld een traplift. Zaak was dan ook dat het ontwerp van de gebruikerservaring toegespitst moest zijn op de oudere internetter. Zo contrasteren de kleuren goed met elkaar, is de tekst goed te lezen en wordt duidelijk gemaakt in welke fase van de vragenlijst de gebruiker zit. Ook bij dit project kwamen de WCAG richtlijnen om de hoek kijken.

De tool heeft een duidelijk design met overzichtelijk gebruikerspad

De ontwikkeling van het platform was voor ons een make or buy beslissing. Dat we dit buitenshuis hebben belegd had te maken met de expertise van Van Ons op het gebied van platforms en met onze overtuiging dat de samenwerking vlekkeloos zou zijn. Die samenwerking was (en is) dan ook heel goed.

Bas Brouwer, Strategy bij Monuta

Een klantomgeving gebouwd voor volume

Om die adviestool extra kracht bij te zetten implementeerden wij ook een Mijn Omgeving. Via deze Mijn Omgeving kunnen gebruikers onder andere hun persoonlijke advies opslaan en later terugvinden. Omdat de informatie die uit die tool komt rollen best uitgebreid is, geeft dit de gebruiker de tijd om dit later nog eens rustig terug te lezen.

Daarbij ontwikkelden wij deze in Laravel Nova. Hiermee is de site en de Mijn Omgeving beter bestand tegen hoge bezoeker volumes. Ondanks dat WordPress hier ook mee uit de voeten kan, is Laravel Nova de future proof oplossing. Zowel op piekmomenten als doorlopend hoge volumes kan Laravel Nova makkelijk beheren.

Meer weten over Laravel en hoe wij dit toepassen? Kijk hier voor informatie.

Het platform is binnen een jaar uitgegroeid tot een van de grootste ouderenplatforms van Nederland. Belangrijke factoren in dit succes zijn de architectuur aan de achterkant, het design en de gebruikersvriendelijkheid. Hierin heeft Van Ons een homerun geslagen.

Bas Brouwer, Strategy bij Monuta

<tech talk> Laravel Nova

We gebruikten PHP framework Laravel vanwege de beperkingen die WordPress met zich meebrengt. In combinatie met het admin-dashboard Nova geeft Laravel ons de mogelijkheid om snel een platform te bouwen dat we op het gebied van features, performance en security goed kunnen finetunen. Daarnaast helpt het ons met het structureren van de code zodat het platform in de toekomst eenvoudig uitgebreid kan worden.

</techtalk>

Ook een mooi project op komst maar weet je niet hoe je dit op moet lossen?

Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen verder.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Af en toe versturen wij een nieuwsbrief. Niet te lang, niet te vaak. Mooie opgeleverde projecten en opmerkelijke nieuwtjes. En soms een uitnodiging voor een leuk evenement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit hebben wij gedaan