En snelle app met gamification, een premium model en credits.

Credits, premium content en gamification

De app verschaft gebruikers in principe gratis informatie, met een ingebouwde limiet per gebruiker.

Gratis gebruikers kunnen 5 credits per maand “uitgeven” aan content. Zodra deze gebruikt zijn kan er gekozen worden voor een premium aanmelding om toegang te krijgen tot alle content. Het premium model geeft de gebruiker onbeperkt toegang tot content en zelfs add-ons. Hiermee is gekozen voor een verdienmodel dat zowel gratis als betalende gebruikers bedient. Betalingen worden in de app via de AppStore, PlayStore óf Stripe verwerkt.

De content wordt in in een overzichtelijk raster in de app aangeboden in categorieën. En om het consumeren hiervan nog extra te stimuleren is er bovendien gekozen voor een systeem via achievements. Dit noemen we gamification.

Gamification is het proces van het integreren van game-elementen en -technieken in niet-gaming gerelateerde contexten, zoals mobiele apps, om gebruikers te motiveren en betrokken te houden.

Deze elementen kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder punten, badges, beloningen, uitdagingen, niveaus en sociale interactie. In het geval van Physiotutors is gekozen voor “badges”.

Custom content voor elke gebruiker

Wie content zegt, zegt tegenwoordig personalised feed. Vanaf het openen van de Physiotutors app kunnen gebruikers meteen al hun voorkeuren aangeven – een zogeheten onboarding. De informatie die in hun feed wordt weergegeven, is daarmee hyperrelevant en bovendien uniek voor elke gebruiker. De onderwerpen van de getoonde podcasts, artikelen of blogs gaan dus altijd over iets waar de gebruiker direct wat aan heeft. Bovendien is de podcastplayer compleet op maat gemaakt in React Native, zodat deze naadloos aansluit op de techniek en het design van de app.

Laravel met Statamic als CMS

Voor het beheren van de content is gekozen voor Statamic CMS dat is gebaseerd op het Laravel framework. Statamic biedt de mogelijkheid om op een zeer flexibele wijze content types samen te stellen zonder dat daar plugins van andere partijen voor nodig zijn.

Naast het werken met Statamic hebben we ook een aantal plugins gebruikt die het platform gebruiksvriendelijk en beheerbaar maken. Zo kozen we omwille van de omvang van Physiotutors voor Deepl. Een vertaalplugin met custom instellingen voor bijvoorbeeld vakjargon. Zo kunnen contentbeheerders van Physiotutors gemakkelijk bepaalde specifieke vertalingen handmatig bijsturen. Op dit moment worden al 6 talen aangeboden in de app.

<techtalk> React Native met Expo

Expo is een platform dat bovenop React Native wordt gebouwd en ontwikkelaars voorziet van tools en services om snel en efficiënt mobiele apps te ontwikkelen. Het biedt toegang tot native functionaliteiten en maakt het ontwikkelingsproces gemakkelijker, waardoor developers zich kunnen concentreren op het bouwen van functies.

Met React Native en Expo kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van JavaScript, React en CSS. Expo biedt toegang tot native functionaliteiten en handige features zoals hot reloading en over-the-air updates, waardoor developers een soepele ontwikkelervaring krijgen zonder dat de prestaties of gebruikerservaring eronder lijden.

</techtalk>

Hun benaderbaarheid en diepgaand begrip van onze wensen als klant hebben significant bijgedragen aan een vlotte samenwerking.

Onze samenwerking met Van Ons bij de ontwikkeling van onze nieuwe app was een doorslaand succes. Het resultaat is een strakke, professionele app die perfect aansluit bij ons merk en onze visie. Deze app is een belangrijke stap voor Physiotutors om onze educatieve content wereldwijd nog beter toegankelijk te maken en dient als een robuuste basis voor de uitbreiding van ons aanbod in online fysiotherapie opleidingen.

De interactie met het team van Van Ons was uiterst aangenaam. Hun benaderbaarheid en diepgaand begrip van onze wensen als klant hebben significant bijgedragen aan een vlotte samenwerking. Hun heldere communicatie, proactieve houding en technische expertise waren cruciaal voor het succes van dit project.

Wij bevelen Van Ons van harte aan bij andere organisaties die op zoek zijn naar een betrouwbare partner voor hun digitale projecten. Hun professionaliteit en klantgerichte aanpak garanderen een uitmuntend eindresultaat.

Andreas Heck

CEO & Co-Founder

Een app als logisch gevolg

Bij Physiotutors was het ontwikkelen van een app een logisch gevolg van hun websites. Het samenvoegen van alle content en het centraliseren van de gebruiker is met een app goed gelukt. In de eerste maand al registreerden ruim 500 betaalde gebruikers zich voor op het premium model. Een succesvol project, waarbij wij de techniek en ontwikkeling voor onze rekening namen, en Mars Media het design.

Wil je meer weten over hoe wij apps bouwen? Kijk even op onze app development pagina of wij een app voor je kunnen realiseren.

Over Physiotutors

Physiotutors is een internationaal leerplatform voor fysiotherapeuten. Met blogs, video’s en zelfs een podcast bedienen ze therapeuten met alle type media om beter te worden in hun vak.

Ze streven ernaar hét nummer 1 leerplatform te zijn voor fysiotherapeuten wereldwijd en daarmee het niveau van fysiotherapie-educatie op mondiaal niveau te verhogen. Al jaren bieden ze een hoogwaardige, op bewijs gebaseerde online leeromgeving en tools voor fysiotherapie studenten en professionals over de hele wereld.

En daar hebben we bij Van Ons met deze app bij mogen helpen.

Denk je erover een app te laten bouwen?

Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen verder.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Af en toe versturen wij een nieuwsbrief. Niet te lang, niet te vaak. Mooie opgeleverde projecten en opmerkelijke nieuwtjes. En soms een uitnodiging voor een leuk evenement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit hebben wij gedaan