Montpellier Рter gelegenheid van EuroPride Amsterdam hebben we afgelopen zomer de Gay Pride App gemaakt in samenwerking met Amsterdam Gay Pride. Deze App heeft ook internationaal aandacht getrokken vanwege haar interactieve karakter. Van Ons en AGP zijn uitgenodigd om de EuroPride 2016 case te presenteren in Montpellier (Frankrijk) voor 75 Gay Pride-organisatoren over de hele wereld. 

Veel pride-organisatoren hebben positief op de EuroPride case¬†gereageerd.¬†Mogelijk¬†kom je de App in 2017 tegen in verschillende Gay Prides in Europa, Azi√ę en America.

De presentatie tijdens de conferentie kende de volgende drie pilaren:

  • State of Pride Apps 2016 – welke Gay Pride Apps zijn er en welke functies hebben ze? Conclusie: de apps die er waren
  • EuroPride 2016 App – de impact van het toevoegen van interactie is enorm. Het toevoegen van kleine interacties stimuleert betrokkenheid van de honderdduizenden bezoekers!
  • Future of Pride Apps – het uitwerken van de technische mogelijkheden biedt kansen voor commerci√ęle partnership, veiligheid en eigen opbouw van een interessante en kostbare dataset.

De presentatie biedt praktische handvatten op basis van inzichten opgedaan tijdens EuroPride door Van Ons en Amsterdam Gay Pride. De inzichten waren voor aanwezigen direct door te vertalen naar verbeteringen in Pride Apps.

Bekijk hier de Gay Pride App presentatie

Gay Pride Apps from Bas van der Lans

Interesse in een event-app die veel verder gaat dan slechts statische informatie? Neem contact op voor een demo en de mogelijkheden voor jouw specifieke evenement!