Webshop Development

Jouw nieuwe webshop

Je bent je aan het oriënteren op het realiseren van een nieuwe webshop. Daar komt veel bij kijken. De nieuwe shop moet uiteraard jouw producten duidelijk, overzichtelijk en mooi presenteren. De shop moet snel zijn met een goede UX. Afrekenen en betalen moet foutloos en soepel verlopen. En de orders moeten daarna goed kunnen worden afgehandeld door de back-office.

Bij Van Ons hebben we heel veel ervaring met het bouwen van webshops. Op deze pagina leggen we je uit hoe dat in zijn werk gaat en waar je op moet letten en welke keuzes je allemaal kunt maken.

Anna bij Van Ons

De functionaliteiten

De eerste stap op weg naar je nieuwe shop is bepalen welke functionaliteiten daar allemaal in moeten komen. Je wilt natuurlijk je producten laten zien, maar wat wil je precies laten zien per product? Is er altijd 1 variant van een product of bestaan er meerdere varianten? Bied je een combinatie aan van producten en diensten waarbij er misschien een afspraak moet worden gemaakt met een medewerker? Zijn er verschillende prijzen voor verschillende klantsegmenten?

Samen met jou brengen we in kaart hoe je nieuwe webshop precies moet werken en welke functionaliteiten daarin moeten zitten. Er zijn een aantal belangrijke dingen die we met jou gaan bekijken:

  • Hoeveel producten komen er in je webshop, en hoeveel varianten zijn er per product?
  • Zijn producten te configureren en is het misschien gaaf om een configurator in je webshop te maken?
  • Welke betaalmethoden wil je ondersteunen en heb je al een voorkeur voor een payment provider?
  • Bestaan er klantsegmenten en heeft ieder segment een eigen prijs per product of staffelkorting?
  • Wil je de webshop koppelen met een CRM, PIM, ERP of boekhoudpakket voor een soepel en gestroomlijnd proces voor de back-office?

Meer Digitale Slagkracht

Welke functionaliteiten er ook uiteindelijk in je webshop moeten komen, er is één ding waar we je zeker aan gaan helpen: meer Digitale Slagkracht.

Voor ons bestaat Digitale Slagkracht uit twee dingen. De eerste is een optimale gebruikerservaring. En het tweede is efficiënte en gestroomlijnde processen aan de achterkant.

Alle webshops die wij maken zijn dus snel, scoren hoog in Google, verhogen je conversie en zorgen ervoor dat jouw eindgebruiker zonder problemen en zonder moeite orders kan plaatsen. En tegelijkertijd zorgen we dat je shop is gekoppeld aan alle relevante systemen zodat je proces aan de achterkant foutloos verloopt.

De keuze voor de juiste webshop software

Aan de hand van de functionaliteiten die in je webshop moeten komen kiezen we het juiste systeem. Bij Van Ons werken we met drie systemen. Er is altijd wel een systeem die precies past op jouw webshop vraagstuk. De systemen waarmee we werken:

  • Custom Laravel Webshop: de beste keuze voor het ingewikkeldere werk. Een webshop die geheel op maat is gebouwd, veel mogelijkheden biedt voor geïntegreerde mijn-omgevingen en koppelingen met externe systemen.
  • WooCommerce Webshop: ideaal voor grote webshops waar ook veel content omheen moet worden geplaatst. Biedt ook veel mogelijkheden voor koppelingen en integraties met CRM en ERP pakketten.
  • Shopify Webshop: een mooie oplossing voor webshops die effectief en doeltreffend moeten zijn in maar één ding, namelijk jouw producten en diensten verkopen.

Conversieverhogend design en UX

Niets belangrijkers bij een succesvolle webshop dan een design dat goed in elkaar zit en daardoor goed converteert. Ons team van designers heeft een bak aan ervaring als het aankomt op het maken van een goed converterend design met een kraakheldere en lekkere UX.

We werken ook graag samen met Neurofied, onze partner voor een extra laagje “behavioral design”. Op basis van psychologie en gedragswetenschap voegen we CTA’s en andere elementen toe die de juiste snaar raken in het brein van jouw eindgebruiker, waarmee we jouw verkopen tot grote hoogte stuwen.

Een aantal succesvolle webshops

Bekijk een aantal van onze webshops die we eerder gelanceerd hebben

Ready, Set, Launch! 🚀

Je hebt je functionaliteiten in kaart, het design is gemaakt en de keuze voor de software is gevallen. We gaan nu aan de slag met de realisatie van jouw nieuwe webshop. In een aantal weken ontwikkelen we je nieuwe webshop. We denken na over contentmigratie, stellen alle koppelingen met externe systemen in en testen uitvoerig alle functionaliteiten.

Via een OTAP straat zie je precies waar we aan werken en onze Project Manager houdt je op de hoogte van de laatste stand van zaken binnen het project.

Na livegang blijven we altijd betrokken. Want een webshop is nooit af. Er komen nieuwe producten bij, nieuwe productcategorieën en er zijn campagnes die je lanceert. Dat moet allemaal technisch gefaciliteerd worden en daar zijn wij jouw partner in.

“We extend our sincere appreciation to Van Ons for their exceptional expertise, dedication, and collaborative spirit throughout the process. Their instrumental role in guiding us toward the right infrastructure has set the stage for a more efficient, budget-conscious, and user-centric online presence that aligns seamlessly with our organizational goals.”

Wat zeggen klanten?

“Navigating this transition successfully, we partnered with Van Ons, a distinguished digital solutions provider known for delivering innovative solutions. Their expertise in web development, coupled with a thorough understanding of our unique requirements, made them the ideal collaborator. Van Ons played a crucial role in guiding us to make informed decisions about the right infrastructure, ensuring optimal performance and cost efficiency.”

Ozgur Kenanoglu

Digital Transformation Leader – OMRON Healthcare

Ook jouw webshop lanceren?

Laat dan hieronder je gegevens achter. We plannen graag een afspraak met je in om je wensen te bespreken en samen met jou te sparren over jouw nieuwe webshop.

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Af en toe versturen wij een nieuwsbrief. Niet te lang, niet te vaak. Mooie opgeleverde projecten en opmerkelijke nieuwtjes. En soms een uitnodiging voor een leuk evenement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.