Salesforce integratie in jouw digitale kanalen

In de moderne online marketing strategie is het eigenlijk niet weg te denken: Salesforce. Dit krachtige CRM-pakket vormt de basis van vele marketingactiviteiten. Veel marketeers weten ook dat de echte magie ontstaat wanneer je Salesforce integreert met je andere online kanalen. En dat is precies waarbij wij je kunnen helpen.

Door Salesforce te koppelen aan je website of webshop verrijk je de dataprofielen van je klant, kun je je productaanbod afstemmen op waar de klant écht behoefte aan heeft en kun je zelfs dynamische pricing toepassen op basis van klantdata uit het CRM. Het resultaat? Tevreden klanten en hoge conversies.

Jouw Salesforce pakket integreren met alle digitale kanalen

Je gebruikt Salesforce als CRM en is dus een hele belangrijke pilaar in jouw (online) marketingplan. Je weet ook hoe waardevol alle data is die daar per klant is opgeslagen. Wat nou als je daar meer uit haalt en de kracht van Salesforce ook inzet in jouw andere digitale kanalen? Klinkt goed toch?

Een goede eerste stap is om Salesforce te integreren met je website. Op de website kunnen klanten dan in een afgesloten gedeelte hun eigen gegevens inzien en wijzigen. De Salesforce koppeling zorgt ervoor dat deze wijzigingen direct in Salesforce terecht komen. Handig voor jou, handig voor de klant.

Maar je kunt ook verder gaan. Met een koppeling tussen Salesforce en je website kun je ook specifieke content presenteren aan de hand van het profiel van de klant in Salesforce. Je kunt verschillende productgroepen voor verschillende klantgroepen beschikbaar stellen. En je kunt zelfs de prijzen van die producten dynamisch maken aan de hand van gegevens van de klant uit Salesforce.

Salesforce is krachtig, jouw digitale kanalen zijn dat ook. Door ze te combineren behaal je maximale digitale slagkracht.

De voordelen van een koppeling tussen Salesforce en je website of webshop

Er zijn heel veel voordelen te behalen door Salesforce te integreren met je digtale kanalen zoals je website of webshop. Hieronder noemen we de belangrijkste:

  • Klanten kunnen eenvoudig zelf via de website hun eigen informatie beheren. Wijzigingen komen real-time in Salesforce terecht
  • Serveer klanten specifieke content op basis van hun klantdata uit Salesforce
  • Maak de prijzen in je webshop dynamisch, afhankelijk van welk type klant de webshop bezoekt
  • Monitor wat je klanten precies bekijken op je website, wat ze lezen, waar ze op reageren en wat ze kopen. Stuur die data door naar Salesforce om zo je klantdata te verrijken en sneller tot nieuwe customer insights te komen

Een Salesforce integratie volgens het boekje: Ekonomika

Ekonomika is een studieverenging gelieerd aan de KU Leuven, België. De honderden leden kunnen via de digitale kanalen van Ekonomika het laatste nieuws volgen, aanmelden voor relevante events en studieboeken met korting kopen. Alle digitale kanalen zijn gekoppeld aan Salesforce. Studenten kunnen hun gegevens in Salesforce wijzigen via de site, de events waarvoor ze zich aanmelden worden opgeslagen bij hun profiel in Salesforce en de prijzen van studieboeken die ze in de webshop kopen zijn op basis van hun Salesforce profiel.

Integreer samen met Van Ons jouw Salesforce CRM aan jouw digitale kanalen.

Van Ons heeft al meer dan vijf jaar ervaring met het koppelen van Salesforce aan websites en webshops. We snappen de techniek en we snappen waar we synergie creëeren. Als je onze project managers spreekt, vraag ze dan naar de verschillende succesvolle cases die we reeds hebben neergezet.

Tot en met 28 april bieden we je een gratis functioneel ontwerp aan waarin we de dataflow tussen Salesforce en jouw website uitwerken. Zo heb je precies op papier vastgelegd welke data straks heen en weer gaat tussen Salesforce en je website.

Begin vandaag nog met een Salesforce integratie in jouw digitale kanalen!

Tot en met 28 april bieden we je een gratis uitwerking van de Salesforce koppeling aan. We denken met je mee welke data heen en weer moet en welke usecases daaraan gekoppeld zijn. Laat je gegevens achter en we gaan voor je aan de slag!

Offerte wizard