Een webshop voor een zuiniger en duurzamer huis

Duurzame verbeteringen aan 79.000 woningen. Een online shop waar huurders kunnen zien welke verbeteringen ze kunnen doen aan hun woning én deze direct online aanvragen of bestellen.

Development Doorontwikkeling
navbar

Vooral de bereidwilligheid om buiten de gebaande paden te denken wordt als erg prettig ervaren

Hugo Hekkenberg – Projectleider Y-store

Woningcorporatie Ymere biedt huurders vele mogelijkheden om hun huis zuiniger, warmer en milieuvriendelijker te maken. Dat kan bijvoorbeeld door dubbel glas te plaatsen, geisers en gaskachels te vervangen voor CV of het installeren van zonnepanelen op het dak van de woning.

Om de huurders een overzicht te geven van de mogelijkheden voor hun eigen huis, is de Ystore in het leven geroepen: een online shop waar huurders kunnen zien welke verbeteringen ze kunnen doen aan hun woning én deze direct online aanvragen of bestellen.

79.000 combinaties van postcode en huisnummer

Dat klinkt eenvoudig, maar hoe zorg je er nu voor dat een huurder alleen de producten ziet die specifiek voor zijn of haar woning geschikt zijn? Het plaatsen van zonnepanelen kan niet op ieder huis en soms is een verbetering aan een woning nog niet beschikbaar voor een huurder. Gelukkig weet Ymere heel nauwkeurig voor welke woning welke producten beschikbaar zijn. Dat resulteerde in een lijst van bijna 79.000 postcode/huisnummer combinaties waarvan bekend is voor welke verbeteringen deze woningen in aanmerking komen.

Van Ons realiseerde voor Ymere de Ystore. De Ystore is een WooCommerce webshop waarbij de 79.000 postcode/huisnummer combinaties zijn ingezet als productfilter. Wanneer de gebruiker zijn of haar postcode en huisnummer intypt worden gelijk de beschikbare verbeteringen getoond. De gebruiker kan deze verbetering direct aanvragen of afrekenen. Makkelijk voor de huurder en makkelijk voor Ymere.

De webshop en postcode checker zijn door Van Ons snel en vakkundig gebouwd.

Wat vindt de opdrachtgever?

“We hebben Van Ons benaderd om maatwerk toe te passen in de Y-store. Dit is een webwinkel waar de huurder terecht kan voor rendabele verbeteringen aan zijn woning. We waren op zoek naar een postcode checker waarmee we een aanbod kunnen laten zien op adresniveau. Dit is door Van Ons snel en vakkundig ingebouwd. Vooral de bereidwilligheid om buiten de gebaande paden te denken wordt als erg prettig ervaren. De doorontwikkeling van de Y-store pakken we daarom nu ook verder samen op.”

Start vandaag nog met jouw webshop

Wil je net als Ymere aan de slag met een professionele webshop? Neem dan contact met ons op en zet ons aan het werk. We weten hoe je een goede webshop maakt die goed converteert. We denken na over een solid strategie en voeren die voor je uit.