Stichting FRESH is hét landelijke netwerk dat academische studenten en professionals in het vastgoed met elkaar verbindt. Er worden vele activiteiten georganiseerd om studenten en bedrijven in deze sector bij elkaar te brengen.

Betere gebruikservaring door slim design

De site van FRESH bestaat uit een gedeelte voor studenten, een gedeelte voor professionals en een gedeelte waar alle vacatures terug zijn te vinden (careers). Toen we aan de slag gingen met het design van deze site was voor ons gelijk al duidelijk dat we iets tofs moesten doen om het verschil tussen deze drie secties aan te duiden. We hebben dat gedaan door uniek kleurgebruik en iconen per sectie toe te passen.

Het gedeelte voor studenten is groen, voor professionals paars en het careers gedeelte turqoise.

Niet alleen de kleuren verschillen per sectie, ook subtiele details worden aangepast. Bijvoorbeeld de kleur van de lijsten, de bullets onder sliders, de menukleur en de linkkleurtjes. Zo krijgt de gebruiker subtiele hints over waar hij zich in de website bevindt.

Door de hele site heen zijn eveneens subtiele animaties te vinden. Bijvoorbeeld in de headers, waarbij de iconen die in de site gebruikt worden, een beetje bewegen. Daardoor voelt het geheel dynamisch aan, zonder dat het heel druk en onoverzichtelijk wordt.

Vacatures met makkelijke filtering en notificatieservice

Een belangrijk onderdeel van de FRESH website is het careers gedeelte. Dat is waar studenten en bedrijven op de site bij elkaar komen. Er is een groot aanbod aan vacatures en dagelijks komen er nieuwe vacatures bij. Eenvoudig kunnen filteren is dus een must.

Ook handig is de uitgebreide e-mailnotificatie-service. Studenten die ook een account hebben kunnen hun voorkeuren voor vacatures opslaan en worden automatisch per mail dagelijks of wekelijks op de hoogte gebracht. Zo missen ze nooit een nieuwe interessante vacature en weten de bedrijven zeker dat hun vacatures effectief onder de aandacht worden gebracht.

Mijn-omgeving voor extra functionaliteit

FRESH organiseert regelmatig events waar studenten en professionals zich voor kunnen aanmelden. Om dit soort zaken makkelijk te faciliteren hebben we een mijn-omgeving gebouwd. Studenten en professionals kunnen daar een profiel aanmaken en afhankelijk van de rol krijgt de gebruiker bepaalde functionaliteit toegekend.

Het inschrijven op events is daar een van. Sommige events zijn alleen voor studenten, andere alleen voor professionals en weer andere voor beiden. Afhankelijk van de rol (student of professional) kunnen gebruikers zich in de mijn-omgeving inschrijven voor deze events. Na inloggen delen we de content op de website ook iets anders in, zodat je als gebruiker alleen informatie ziet die voor jou echt relevant is.

Dit hebben wij gedaan