Ekonomika is een studievereniging uit Leuven, België. Het doel? De 4500 economiestudenten die lid zijn zoveel mogelijk ondersteunen en in de watten te leggen. Om dat te faciliteren, moeten de digitale kanalen sterk ontwikkeld zijn. En daar werd geen middel geschuwd.

Salesforce integratie in de website voor optimale samenwerking tussen digitale kanalen

Een groot deel van de ledenadministratie heeft Ekonomika ondergebracht in Salesforce. En wat is er nu makkelijker, dan wanneer leden in de mijn omgeving van de website hun eigen gegevens kunnen inzien én beheren? Daarom heeft Van Ons het Salesforce CRM gekoppeld aan de website.

Leden kunnen in het logingedeelte van de website hun gegevens inzien en ook wijzigen als dat nodig is. Die wijzigingen komen dan direct op de juiste plek in Salesforce terecht. Ook de geplaatste orders in de webshop en gekochte kaartjes voor events worden van iedere gebruiker ingeschoten in Salesforce. Zo ontstaat er een zeer rijk dataprofiel van elke gebruiker waar waardevolle customer insights uit gehaald kunnen worden.

Webshop en custom wiki

Studenten die lid zijn van Ekonomika kunnen ook voor speciale tarieven studieboeken aanschaffen in de Ekonomika bookstore. In de website van Ekonomika is een volledig functionele webstore ontwikkeld. Leden kunnen makkelijk boeken bestellen en direct afrekenen via Bancontact of creditcard. De bestellingen van iedere gebruiker worden ook direct ingeschoten in Salesforce.

Ekonomika heeft een hoop informatie beschikbaar over alle economische bachelor- en masteropleidingen die te volgen zijn aan de KU Leuven. Die informatie werd eerst bijgehouden in een externe wiki pagina. Bij de opzet van de nieuwe website is deze wiki volledig geïntegreerd in de site. De wiki is nu makkelijker te beheren voor de redactie, de navigatie van de wiki is verbeterd en de gebruiker blijft altijd in dezelfde omgeving.

Custom Events module

Binnen de studievereniging worden er regelmatig events georganiseerd voor en door studenten. Voor Ekonomika is een custom events plugin gebouwd die helemaal voldoet aan de specifieke wensen van de vereniging. Events kunnen worden aangemaakt en verrijkt met tekst, afbeeldingen of video, en leden kunnen zich aanmelden. Uiteraard wordt alle informatie omtrent aanmelding direct doorgezet naar Salesforce.

Dynamische pricing voor events en boeken

De pricing van de boeken in de webshop is dynamisch en afhankelijk van het profiel van de gebruiker in Salesforce. In Salesforce is bekend welke studenten korting krijgen op de aanschaf van bepaalde boeken. Deze informatie wordt real-time doorvertaald naar dynamische prijzen per boek in de webshop, afhankelijk van de gebruiker. Hetzelfde geldt voor de events. In Salesforce is bekend welke events relevant zijn voor iedere gebruiker. Op basis daarvan krijgt de gebruiker alleen de events te zien die voor hem of haar ook echt waarde toevoegen en belangrijk zijn.

Een verbluffend resultaat

Samen met Ekonomika is intensief samengewerkt om meerdere digitale kanalen te bouwen en daar een gestroomlijnd geheel van te maken. De kers op de taart kwam echter bij de lancering: direct werden meer dan 1200 bestellingen in de webshop verwerkt. De toestroom aan gebruikers was zelfs zo onverwacht groot, dat er opgeschaald moest worden in servercapaciteit om iedereen te kunnen bedienen. Dankzij een solide technische infrastructuur kon dit snel en zonder problemen.

Digitale Slagkracht volgens het boekje

Ekonomika laat bij uitstek zien wat de kracht is van het opzetten en bouwen van meerdere digitale kanalen én die goed integreren. De website en wiki zorgen voor ideale informatievoorziening en de webshop in samenwerking met Salesforce realiseren een groter dan verwachtte ROI. Dit is Digitale Slagkracht volgens het boekje!

Dit hebben wij gedaan