Love2BeMama is in 2009 gestart door Linda Bosscher. Toen zij voor het eerst moeder werd, zocht ze online naar eerlijke verhalen van andere moeders maar kon die nergens vinden. Toen besloot ze zelf maar die eerlijke verhalen te publiceren. Inmiddels is Love2BeMama één van de bekendste Nederlandse blogs over het ouderschap en is het blog uitgegroeid tot een volwaardig online contentplatform, voor ouders, door ouders.

De website van Love2BeMama is van A tot Z door Van Ons gerealiseerd, van functioneel ontwerp en design tot lancering en doorontwikkeling. In totaal zijn er 10 verschillende templates ontworpen die allemaal verschillende blokken met functionaliteiten bevatten.

Veel functionaliteiten die flexibel door de hele site te gebruiken zijn

De advertentieblokken worden gebruikt om op een pagina advertentieruimte te plaatsen voor Google Display Ads. Met post blokken kunnen berichten op bepaalde plekken op de pagina worden geplaatst. Er is een nieuwsbriefblok waar gebruikers zich kunnen inschrijven op de nieuwsbrief. Met het podcastblok worden de laatste podcasts weergegeven en kun je die direct afspelen. Met het sliderblok kunnen postsliders geplaatst worden op alle pagina’s. En met het lookbookblok kunnen gebruikers direct browsen door al het beeldmateriaal. Allemaal verschillende functionaliteiten die flexibel over de hele website in te zetten zijn!

Contentmigratie: 3500+ artikelen op de juiste manier overgezet

Alle bestaande content van de Love2BeMama site moest natuurlijk overgezet worden in de nieuwe site. Uiteindelijk zijn meer dan 3500 artikelen en pagina’s overgezet van de oude naar de nieuwe techniek. Inclusief alle media. En natuurlijk zonder in te leveren op de SEO waarde en doorzoekbaarheid van de content.

Custom activiteitenkaart en blog-alerts

In de Love2BeMama site zit een activiteitenkaart waar de gebruiker een overzicht treft van allerlei interessante plekken in Nederland om te bezoeken met de kinderen. Denk aan dierentuinen, indoor speeltuinen en pretparken. En er is een blog-alert. Gebruikers krijgen dan automatisch per e-mail een bericht wanneer er een bericht op de site is gepubliceerd van hun favoriete auteur!

Zeer gebruikersvriendelijke back-end voor beheerders en schrijvers

De redactie kan in de back-end eenvoudig berichten en pagina’s in elkaar klikken en ziet tijdens het bewerken al hoe de content er ‘aan de voorkant’ uitziet. Alle functionaliteiten zijn door elkaar op de hele website te gebruiken waardoor elke pagina volledig volgens de wensen van de redactie kan worden opgebouwd. Daar is geen technsiche kennis voor nodig, alles werkt met een zeer gebruikelijke interface met drag-en-drop mogelijkheden.

De back-end van Love2BeMama is volledig opgeleverd in Gutenberg, de nieuwste techniek om websites te beheren in WordPress. Gutenberg is gebaseerd op React, één van de populairste JavaScript libraries van dit moment. Het grote voordeel van Gutenberg vergeleken met de ‘klassieke’ editor is dat de beheerder zogenaamde ‘blokken’ met functionaliteiten in een pagina kan plaatsen en die helemaal kan instellen via een duidelijke interface. Een ander voordeel van Gutenberg is dat de beheerder in de back-end al kan zien hoe de front-end van de pagina eruit ziet. Dat geeft een gevoel van ‘live-editing’ en wordt als zeer gebruikersvriendelijk ervaren.

Dit hebben wij gedaan