GewoonGers zocht een bedrijf dat als dienst zowel design, UX als development aanbiedt en proactief meedenkt over SEO en het toevoegen van nieuwe functionaliteiten. Na oplevering is ook het behouden van de vernieuwde uitstraling en het blijven vernieuwen van de webshop belangrijk. 

Design

In 2023 stond GewoonGers bij Van Ons voor de deur en begonnen we aan dit gave project. Reclamebureau Alfred had al voorwerk gedaan door de merkstrategie uit te werken. Deze strategie vertaalde Van Ons door naar een volledig nieuwe frisse en toegankelijke huisstijl en website met zorgvuldig gekozen kleuren en opvallende klik elementen.

De order flow werd grondig onder de loep genomen. Van oriëntatie tot de verkoop en het volgen van de orderstatus is het proces strategisch uitgewerkt en getest en zijn voor verschillende gebruikers logische routes ontworpen. 

Neurofied onderzocht het design en de flow op neuro- en gedragsprincipes. Hoe wek je nóg sneller het vertrouwen van de klant? En welk type afbeeldingen gebruik je om de klant het product bij zich thuis te laten zien? Op basis hiervan volgde verdere optimalisatie.

Development

GewoonGers kreeg een webshop op maat, die ontwikkeld is met het php framework Laravel en het krachtige Statamic CMS. Deze webshop heeft een naadloze integratie met de door GewoonGers ontwikkelde en beheerde productconfigurator en backoffice van GewoonGers. 

Integraties met Google en Trustpilot voor reviews werden toegevoegd, en met de op maat gemaakte module plant Gers gewoon zelf makkelijk actuele content in om te tonen rondom tv-afleveringen.

Op foto’s in de webshop kunnen producten worden getagd, voor een Gerse ervaring. Hierdoor is het voor klanten direct duidelijk welk product er op de foto staat.

Voor klanten die nog niet weten welk product de juiste keus is, maakte Van Ons een keuzehulp op maat. Na 5 vragen is duidelijk welke deur of wand het meest geschikt is voor de specifieke situatie van de klant.

Geluidsfragmenten werden ontwikkeld om het effect van akoestische wandpanelen te laten horen. Er kan realtime geswitched worden tussen een opname in een ruimte mét en zónder akoestische panelen. Alsof je een bril tijdens het kijken op en af kunt zetten.

SEO optimalisatie en probleemloze piekbelasting

De nieuwe website van GewoonGers is geheel SEO geoptimaliseerd, met focus op snelheid en gestructureerde data. Een doordachte cachingstrategie, waarbij content regelmatig opgeslagen wordt en toch actueel blijft, zorgt dat de website snel is in iedere situatie. Zelfs tijdens piekbelastingen, zoals tijdens tv-uitzendingen van VTWonen weer verliefd op je huis en Kopen Zonder Kijken

Van Ons heeft een scherp oog voor design en denkt tot in details mee over de ontwikkeling en doorontwikkeling van onze website.”

Wat vindt de klant?

Hun snelle respons en proactieve betrokkenheid maken de samenwerking vlot en efficiënt. We zijn zeer tevreden met het eindresultaat!

Laura van den Oever

Website Marketeer @GewoonGers

<techtalk>

Glide helpt met het uitserveren van afbeeldingen door deze on the fly bij te snijden naar de verwachte grootte. Hierdoor worden afbeeldingen op maat uitgeserveerd, wat zorgt voor efficiëntie en snelheid.

Voor deze website maken we gebruik van Livewire, hiermee kunnen we snel dynamische elementen op een pagina toevoegen zonder gebruik te maken van een JavaScript framework, zoals React of Vue. Dit is ook gebruikt in de keuzehulp: een dynamische quiz die gebruikers op basis van hun voorkeuren adviseert in het aanschaffen van een product.

Een voordeel van Livewire is dat we alle content op de server kunnen genereren, zoals gebruikelijk is binnen PHP. Hierdoor is de website goed indexeerbaar voor zoekmachines, zonder op de User Experience (snelheid) te hoeven inleveren. 

</tech talk>

Doorontwikkeling

De gloednieuwe webshop van GewoonGers is in maart 2024 naar volle tevredenheid opgeleverd. Bij Van Ons zijn we trots dat wij gevraagd zijn om de website voor een vast aantal uren per week door te ontwikkelen. Op dit moment werken we aan een eigen klantomgeving (MijnGers) en een componenten database. Dit laatste zorgt ervoor dat nieuwe producten zonder tussenkomst van een designer in de juiste stijl ontwikkeld kunnen worden.

GewoonGers

GewoonGers is de specialist in maatwerk deuren, wanden en in akoestische panelen. Alles wordt gemaakt voor een vaste prijs, zonder verrassingen, vanuit eigen fabriek in Vlaardingen.

Ook zo'n krachtige marketingmachine?

Neem contact met ons op. We helpen je graag.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Af en toe versturen wij een nieuwsbrief. Niet te lang, niet te vaak. Mooie opgeleverde projecten en opmerkelijke nieuwtjes. En soms een uitnodiging voor een leuk evenement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit hebben wij gedaan