Proefdiervrij financiert onderzoek en informeert het grote publiek over proefdiervrije innovatie. De website van Proefdiervrij laat zien wie de stichting is en waar zij voor staat.

Zo is er een overzicht van projecten die op dit moment gesteund worden en kun je zien aan welke projecten er in het verleden is bijgedragen. Op het blog zijn de laatste ontwikkelingen en het laatste nieuws te vinden.

proefdiervrij website overzicht

Op de site is het heel makkelijk om een donatie te doen aan Proefdiervrij. Dat kan eenmalig, maar gebruikers kunnen ook opgeven maandelijks een storting te doen. Daarnaast is er ook een geïntegreerde webshop waar vrijwilligers producten aanbieden waarbij de opbrengst ten goede komt aan Proefdiervrij.

proefdiervrij webshop
proefdiervrij webshop
proefdiervrij webshop
proefdiervrij webshop

Crowdfundingplatform

Behalve de webshop hebben we in 2016, bij het begin van de samenwerking, ook een crowdfundingplatform opgezet voor Proefdiervrij. Op het crowdfundingplatform was een overzicht te zien van alle lopende projecten en kon de gebruiker zelf uitkiezen waaraan zijn of haar bijdrage ten goede zou komen. Zo wordt het doen van een donatie persoonlijker en relevanter voor de gebruiker. En niet niet geheel zonder succes: in enkele maanden werd meer dan €30.000 opgehaald!

proefdiervrij/crowdfunding

Doorontwikkeling

Behalve al het nieuwe werk dat in de afgelopen jaren gelanceerd is, is Van Ons nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van de website en webshop. Zo hebben we usability onderzoeken gedaan om te kijken waar we de UX van de website konden verbeteren, doen we regelmatig A/B tests om conversie te verhogen en ontwikkelen we nieuwe pagina’s en templates voor campagnes. Op die manier werken we op continue basis aan een wereld die steeds meer proefdiervrij op.

Dit hebben wij gedaan