Bouwmaterialen Nederland (BMN) is marktleider in Nederland als het gaat om de levering van bouwmaterialen aan professionele bouwers. Door heel het land zijn 81 vestigingen die de juiste spullen leveren aan grote bouwbedrijven, ZZP’ers en alles wat daar tussenin zit. De ambitie is ook kraakhelder: BMN wil de beste bouwmaterialenhandel van bouwend Nederland zijn. Een even heldere digitale strategie kan daar dan natuurlijk niet bij ontbreken. Van Ons helpt daarbij, door de ontwikkeling en uitbouw van meerdere digitale kanalen.

De juiste mensen vinden met een state-of-the-art vacaturewebites

Recruitment is een heel belangrijk onderdeel van de groeistrategie van BMN. Want de juiste mensen vinden voor de juiste taak is essentieel om klantgericht te kunnen werken. De vacaturesite van BMN is een belangrijk kanaal in de werving en selectie van nieuwe medewerkers.

De vacaturesite van BMN bevat een actueel en uitgebreid overzicht van alle vacatures die open staan bij BMN. Met handige filters kan de bezoeker snel zoeken tussen alle vacatures. Er zijn koppelingen met Google Maps, zodat gelijk de afstand tot de locatie wordt berekend, of de gebruiker ziet alleen vacatures die in de buurt openstaan.

Aan de achterkant van de website zijn de vacatures eenvoudig te koppelen aan de verantwoordelijke recruiter. Zo komen de CV’s en sollicitatiebrieven automatisch bij de juiste personen terecht om verder afgehandeld te worden. Om optimaal gebruik te maken van SEA, kunnen er in een handomdraai speciale landingpages worden gemaakt met één of meerdere vacatures.

“Wat ik nog als groot voordeel ervaar is dat met zo’n grote organisatie als BMN en al haar vestigingen, je aan de achterkant makkelijk kunt inregelen bij welke vestiging de betreffende vacature openstaat. Super gebruiksvriendelijk door de eenvoudige filters.”

Fons Hofstra – Teammanager E-commerce

BMN Connect: dé portfoliosite voor Vastgoedbeheerders, aannemers en woningcorporaties

BMN heeft verschillende diensten en oplossingen ter beschikking voor verschillende doelgroepen. Denk aan vastgoedbeheerders, aannemers en woningcorporaties. Om die oplossingen goed te presenteren is daar een speciale website voor in het leven geroepen: BMN Connect. Op deze site heeft BMN alle ruimte om de diensten verder toe te lichten en de beschikbare oplossingen goed te presenteren. De gebruiker ziet dan heel snel per doelgroep welke diensten BMN aanbiedt.

“Ook voor de bezoeker is het fijn dat er gemakkelijk gefilterd kan worden op doelgroepen. Dat maakt de UX aantrekkelijk.”

Fons Hofstra – Teammanager E-commerce

Daarnaast zijn er cases waarop klanten van BMN Connect aan het woord zijn en laten zien hoe zij de dienstverlening hebben toegepast en hoe ze dat hebben ervaren. Met de juiste call-to-actions op de juiste plek is deze site daardoor een krachtige leadgenerator voor BMN Connect.

Procasa: voor ideeën en inspiratie

Met zoveel materialen in huis wordt het steeds lastiger voor de particulier om te begrijpen welke mogelijkheden er allemaal zijn wanneer je je huis gaat verbouwen. Om die reden is Procasa in het leven geroepen. Een website die als doel heeft om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met de enorme hoeveelheid materialen.

In de Procasa website zijn meerdere brochures geïntegreerd die laten zien wat er allemaal kan met bijvoorbeeld tegels, sanitair, vloeren of keukens. Klanten kunnen ook de showrooms bezoeken die over heel Nederland zijn verspreid. Procasa vormt tegelijk ook de schakel tussen de particulier en de bouwprofessional zodat alle wensen van de klant perfect worden doorvertaald naar een schitterend eindresultaat.

Procasa is volledig opgezet in WordPress Gutenberg. De pagina’s in de website zijn opgebouwd met Gutenberg blokken die door de hele site zijn in te zetten. Zo kan BMN iedere pagina zelf van A tot Z opbouwen in de gewenste stijl en volgorde van elementen. De magazines worden met behulp van iframes ingeladen maar zijn dusdanig vormgegeven dat dit aanvoelt als een gestroomlijnd geheel. </tech talk>

Dit hebben wij gedaan