Less is more voor een gebruiker

Onderdeel van het nieuwe ontwerp van ZorgSpectrum was het terugbrengen van het aantal pagina’s. Het overzicht moest weer terug, de informatie kernachtiger, en de navigatie directer. Uiteindelijk gingen we van 300 pagina’s terug naar 50. Een geweldige “snoei”-operatie. Een aantal redenen waarom je dit als organisatie zou willen;

Navigatie: Een website met een overdaad aan pagina’s kan verwarrend zijn voor bezoekers en het moeilijk maken om de gewenste informatie te vinden. Door het aantal pagina’s te verminderen, wordt de navigatie vereenvoudigd en kunnen gebruikers sneller en gemakkelijker door de site bladeren.

Betere gebruikerservaring: Het verminderen van het aantal pagina’s kan de algehele gebruikerservaring verbeteren. Bezoekers kunnen zich beter concentreren op de essentiële inhoud en functies van de website zonder afgeleid te worden door overbodige of repetitieve pagina’s. Te veel informatie is vaak niet goed. Daarover hier meer.

Verbeterde SEO-prestaties: Het terugbrengen van het aantal pagina’s kan de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van de website verbeteren. Het vereenvoudigen van de architectuur van de site en het verminderen van dubbele (logisch) of overlappende inhoud kan de zichtbaarheid en rangschikking in zoekmachines verbeteren.

Dit is ZorgSpectrum

ZorgSpectrum ondersteunt mensen die beperkingen ervaren in het dagelijks leven door een of meerdere (chronische) aandoeningen. Ze bieden ondersteuning, zorg en behandeling bij mensen thuis en op zorglocaties in Nieuwegein, Houten, Vijfheerenlanden en Utrecht.

Met het nieuwe online platform biedt ZorgSpectrum de bezoeker een duidelijke en overzichtelijke site waarop alle informatie is te vinden met betrekking tot zorg in de regio. Van wonen tot behandelingen. Alle categorieën zijn nu duidelijker aanwezig en het pad naar de juiste informatie is directer dan op het oude platform.

Eenvoudig contentbeheer met blokken

Een echt content platform dus. En wie content zegt icm WordPress, zegt Gutenberg.

Het vullen van content met Gutenberg in WordPress is namelijk een eenvoudige en snelle manier om je website te voorzien van boeiende en aantrekkelijke inhoud. Gutenberg is een intuïtieve visuele editor en kan je beschouwen als een “drag-and-drop” oplossing.

Een van de belangrijkste redenen waarom het vullen van content zo makkelijk is, heeft te maken met de manier waarop je pagina’s indeelt. In dit geval maakten we gebruik van contentblokken. Pagina’s kunnen hiermee met alle soorten content worden opgemaakt. Tekst, afbeeldingen, maar ook video’s en sliders zijn eenvoudig te beheren. Elk blok kan individueel worden bewerkt, verplaatst en aangepast, waardoor het gemakkelijk is om de gewenste lay-out en structuur te creëren zonder enige technische kennis. Handig dus voor beheerders die snel iets aan willen passen.

Voor de meeste projecten die wij uitvoeren, ontwikkelen wij bovendien op maat gemaakte blokken. Deze zijn precies naar de wens van de klant ontworpen waardoor zij er in de toekomst ook makkelijk mee uit de voeten kunnen. Sliders, dropdowns, knoppen. Onze developers kunnen alles tailor-made ontwikkelen.

“We zijn heel blij met de nieuwe site. Het is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk en we krijgen er geregeld complimenten over.”

Wat vindt de klant

De samenwerking met Van Ons is heel fijn verlopen. De lijnen waren kort en dat maakte dat communiceren makkelijk ging. Doordat het contact prettig en soepel verliep waren die onduidelijkheden ook snel de wereld uit geholpen.

We zijn blij met de hele site, het is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk en we krijgen er geregeld complimenten over. Ook qua beheer is de website gebruikersvriendelijk. Het eindresultaat is dan ook prettig voor de sitebezoekers én voor ons als sitebeheerders.

Het totaal aan functionaliteiten dat erin is verwerkt zijn we ook blij mee. Het is erg handig dat bezoekers onze locaties kunnen filteren op gemeente en op zorgtype (dagbesteding, revalidatie of wonen). Ook het zogenaamde druppelblok is een mooi element om bepaalde informatie op een pagina wat extra aandacht te geven.

Suzanne van Leeuwen

Communicatie ZorgSpectrum

Suzanne van Leeuwen

Dit hebben wij gedaan