De Boekmanstichting is een onafhankelijk kenniscentrum en doet onderzoek naar trends in de cultuursector en het cultuurbeleid. Het doel van de stichting is om zoveel mogelijk kennis over de cultuursector in Nederland te verspreiden. Dat verspreiden van kennis doen ze via hun eigen tijdschrift “Boekman” maar ook via losse publicaties en bijeenkomsten.

De website van de Boekmanstichting is een belangrijke pilaar in het publiceren en bekendmaken van allerlei informatie. De gebruiker kan de site raadplegen voor het bekijken van cijfers, nieuws en verslagen maar ook om te zien welke activiteiten de komende periode op de agenda staan. De technische hoogstandjes zijn terug te vinden in de koppeling met de catalogus database en de koppeling met Google Docs waar alle data voor de cultuurindex vandaan wordt gehaald.

boekmanstichting website
boekmanstichting website
boekmanstichting website
boekmanstichting website

De Boekmanstichting beschikt ook over een uitgebreide bibliotheek die op afspraak te bezoeken is. Op de site kan de bezoeker eenvoudig titels zoeken in dit enorme archief. Middels een op maat gemaakte koppeling worden de titels doorzoekbaar gemaakt in de WordPress site. Op die manier kan de stichting de catalogus op de gebruikelijke manier onderhouden terwijl alle aanpassingen aan de voorkant van de website beschikbaar zijn.

boekmanstichting website
boekmanstichting website

Cultuurindex via uitgebreide Google Docs koppeling

Behalve rapportages en nieuws, bevat de website ook de Cultuurindex. De Cultuurindex geeft een, zoals de Boekmanstichting dat noemt, reflectie op de staat van cultuur op basis van 80 indicatoren. Al deze indicatoren en onderliggende data zijn door de redactie te beheren in de back-end. Aan de voorkant wordt deze data op aantrekkelijke wijze gevisualiseerd.

Alle data wordt via een custom koppeling opgehaald uit excel sheets in Google Docs. Vervolgens wordt alle data als post opgeslagen in WordPress zodat handmatige bewerking door de beheerder mogelijk is. Zo combineren we het gemak van automatisering met de vrijheid van handmatige aanpassingen in een betrouwbare oplossing die altijd werkt.

boekmanstichting website
boekmanstichting website

Dit hebben wij gedaan