In 2016 besloot vermogensbeheerder Indexus om een nieuwe dienst te introduceren onder de naam Dexxi. De slogan van Dexxi is ‘iedereen een belegger’ en dat wordt mogelijk gemaakt door lage kosten en instapbedragen. De afgelopen jaren heeft Dexxi samen met Van Ons zeer succesvol een nieuw digitaal kanaal opgezet, uitgebouwd en geïntegreerd met alle andere kanalen en de interne bedrijfsvoering. Een schoolvoorbeeld van Digitale Slagkracht.

Corporate site met handige rekentool en quiz

Voor Dexxi ontwikkelden wij een volledig nieuwe corporate site. Een belangrijk element daar is de real-time rekentool. De rekentool rekent precies voor je uit wat het verloop van jouw pensioenopbouw is. Daarbij wordt rekening gehouden met diverse factoren zoals je maandelijkse inleg, leeftijd en wanneer je wilt stoppen met werken. Bij het veranderen van deze input, veranderen de waarden in de rekentool real-time mee.

In de site zijn ook een aantal quizzes gemaakt waarmee de gebruiker zijn eigen kennis over bepaalde onderwerpen kan testen. Zo is er bijvoorbeeld een quiz over indexbeleggen, pensioenbeleggen en lijfrentebeleggen. De klant doet op speelse manier kennis op en raakt ondertussen vertrouwd en bekend met het merk Dexxi. De interactieve content maakt de website rijker en dat zorgt voor aantoonbaar hogere conversies.

Soepele integratie van back-office en super simpele onboarding van de klant: het offerteportaal.

Wanneer je klant wordt bij Dexxi doorloop je een registratieproces. En dat proces was best complex. Met de nieuwe site is dat proces vereenvoudigd en volledig geautomatiseerd via een portal. In het offerteportaal vul je al je gegevens in waarna automatisch een beleggingsprofiel wordt bepaald en een rekening voor je wordt geopend. Alle gegevens komen automatisch op de juiste plek in de back-office van Dexxi terecht. Eenvoudig voor de klant, eenvoudig voor Dexxi.

Klanten kunnen direct zelf klant worden van Dexxi, maar dit kan ook via een financieel adviseur. Adviseurs hebben in het portaal de mogelijkheid om hun klanten aan te maken en alle benodigde gegevens in te voeren om zo een offerte te genereren.

Uitrol naar België

Het Dexxi platform wordt continu uitgebreid met nieuwe functies en verbeteringen. En niet alleen de site wordt uitgebreid, ook gaat Dexxi verder Europa in. Zo is er onlangs een gehele eigen flow voor klanten uit België opgezet. In de ontwikkeling van het platform is hier uiteraard rekening mee gehouden.

Dit hebben wij gedaan