Corporate Website & Blog

Eind 2016 heeft Van Ons de corporate website in beheer genomen en is gestart met het bouwen van het blog. Centraal in het blog staat het iWitness programma. Met het iWitness programma biedt IKEA haar medewerkers de mogelijkheid om projecten te bezoeken die funding ontvangen van de IKEA Foundation.

In 2019 zijn de corporate website en het blog samengekomen in één nieuwe website. Designbureau Kindred uit Londen nam het design op zich, wij de technische realisatie en doorontwikkeling. Naast een grote verbetering in UX en upgrade van het ontwerp, geeft de nieuwe website alle ruimte aan de vijf belangrijkste speerpunten van de foundation.

ikea foundation website
ikea foundation ingvar kamprad
ikea foundation themas
ikea foundation website artikelen
ikea foundation website press

Koppeling GlobalSight. Hoe geautomatiseerde vertalingen vele uren aan tijd besparen

De IKEA Foundation beschikt over veel content in meerdere talen. De IKEA Foundation maakt gebruik van GlobalSight voor de vertalingen, een open source platform waarmee een bedrijf het hele vertaalproces eenvoudig kan coördineren. De webredactie plaatst een artikel in één taal in GlobalSight waar de aangesloten vertalers vervolgens een melding van krijgen. De vertalers maken de vertaling in de betreffende talen en plaatsen deze versie terug in GlobalSight.

Makkelijker is het natuurlijk als de content in de website wordt geplaatst, deze automatisch wordt doorgezet naar GlobalSight en dat de vertalingen dan weer automatisch terugkomen in de website. En dat is precies wat we gemaakt hebben. De redactie hoeft maar één keer het originele artikel in de back-end van de website te plaatsen en verder doet de koppeling haar werk. Het originele artikel wordt ingeschoten in GlobalSight, vertalers krijgen een melding, en vertaalde artikelen worden automatisch neergezet als artikel in WordPress. Ook de juiste URL structuur wordt automatisch op de correcte wijze meegegeven. Deze koppeling scheelt de redactie van de website vele uren aan tijd en natuurlijk een hoop frustratie!

Maandelijkse updates en dagelijkse backups

Om de website van de IKEA Foundation veilig te houden worden deze iedere maand voorzien van updates. We updaten de WordPress core en de bijbehorende plugins én we maken elke dag een back-up van de database en bestanden. Zodoende is de IKEA Foundation verzekerd van een veilige en goed werkende site.

Dit hebben wij gedaan