Hoofdscherm BME react native App
Bedanktscherm BME react native App
Registratiescherm BME react native App

Het idee

Om iedereen te helpen zo gezond en veilig mogelijk te werken, heeft BME het Health & Safety Compass-programma ontwikkeld. Met praktische roadmaps, gedragsnormen en andere nuttige informatie. Zo creëren we een gezonde en veilige werkomgeving voor iedereen. Voor Van Ons de taak om onder andere een app te bouwen in React Native die deze kernwaarden ondersteunden, en bovendien de volgende specificaties moest bevatten.

  • Eenduidig design app en web
  • Alle vestigingen gekoppeld met ieder unieke omgeving
  • Gebruikersregistratie met hiërarchische omgeving, met verschillende rechten per type gebruiker (worker, manager etc.)
  • Verschillende type accounts
  • Android + iOS

De app moest er onder andere zorgen dat alle BME safety managers van verschillende vestigingen makkelijk met elkaar kunnen communiceren over eventuele veiligheidsissues binnen BME. BME wil met de Compass app het inzenden van formulieren voor alle betrokkenen op eenvoudige en gebruiksvriendelijke wijze digitaliseren. 

Eenduidig design app en web

Het hele BME Compass ecosysteem zou bestaan uit een nieuwe web-omgeving en een app. De app is hierbij leidend, en de web-omgeving ondersteunend. Om te voorkomen dat we geen onnodig dubbel werk zouden uitvoeren ontwikkelden we de app als eerst. Dit zou dan de blauwdruk worden voor de front-end van de website. Als daarvan de lay-out en functionaliteit getest zijn werd de web front-end gebouwd als een online kopie van de app. Zo vloeien app en web naadloos in elkaar over.

De Compass app is beschikbaar voor alle medewerkers binnen BME. Van veiligheidscontroleurs tot managers, en van safety beheerders tot admins. Omdat iedereen er mee moet kunnen werken, is gebruiksvriendelijkheid erg belangrijk. Niet in de laatste plaats omdat het systeem de veiligheid van de werkplek moet verhogen.

Veelzijdig met React Native

De mobiele applicatie wordt ontwikkeld met behulp van React Native. Dit zorgt ervoor dat voor zowel iOS als Android vanuit dezelfde codebase gewerkt wordt.

Apps ontwikkelen in React Native heeft veel voordelen. De apps worden in één keer geprogrammeerd in Javascript en vervolgens kunnen ze worden gepubliceerd als zowel Apple als Android app. Met puur “native” development zouden twee aparte apps moeten worden ontwikkeld. Het gevolg hiervan is dat je sneller kunt ontwikkelen en de time-to-market aanzienlijk wordt verkort.

Ook een project op komst waar je wat hulp bij kan gebruiken?

Wij staan klaar voor al je web- en app-vragen!

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Af en toe versturen wij een nieuwsbrief. Niet te lang, niet te vaak. Mooie opgeleverde projecten en opmerkelijke nieuwtjes. En soms een uitnodiging voor een leuk evenement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit hebben wij gedaan