YouTube heeft meer dan een miljard gebruikers (bijna 1/3e van alle internetgebruikers!), 45% van de gebruikers kijkt per week meer dan een uur video op Facebook of YouTube en iedere dag wordt er 500 miljoen uur aan video weggekeken op YouTube. Video is het helemaal en het is daarom niet verwonderlijk dat 87% van de online marketeers video inzet in hun online marketing strategie. Waarom moet jij morgen ook met video aan de slag?

De kracht van video

De reden dat video zo aantrekkelijk is voor ons, is omdat onze hersenen video makkelijker kunnen verwerken dan bijvoorbeeld tekst. Door beweging en geluid kunnen we onze aandacht beter bij een video houden. In een video is ook gelijk de tone of voice duidelijk. Bij tekst wordt die bepaald door woordkeuze en interpuncties, die doorgaans meer energie kosten om te begrijpen. Om deze reden onthoudt de gemiddelde kijker van een video 95% van de boodschap die wordt verteld, tegenover 10% wanneer dezelfde boodschap gelezen zou worden.

Het bijzondere aan video is ook dat alle andere mediavormen erin verwerkt kunnen worden. Een video bevat naast beeld ook geluid, muziek, foto’s of tekst. Andersom is dat natuurlijk onmogelijk.

Waarom je video moet inzetten voor jouw business

Omdat we goed onze aandacht bij video kunnen houden én we de boodschap die erin wordt verteld goed kunnen onthouden, moet video een plekje krijgen in iedere online marketing strategie. Door de opkomst van alle sociale media de afgelopen jaren en het gemak waarmee content gedeeld kan worden, bereikt je video veel publiek. En daarmee stijgt het rendement van video aanzienlijk.

Nog wat interessante statistiekjes op een rij:

  • 79% van al het internetverkeer in 2018 is (het kijken naar) video
  • 65% van de kijkers bezoekt na het kijken van een video ook de website van de aanbieder
  • Door video te gebruiken wordt de kans dat je op de eerste pagina van Google komt 50x groter

En als je je bedenkt dat een positieve ervaring met video de koopintentie van de bezoeker met 97% vergroot, de gebruiker 88% meer tijd op een website doorbrengt als die video bevat en video’s 1200% meer shares opleveren dan plaatjes en tekst, dan kan dat natuurlijk maar één ding betekenen: video heeft ook een positieve impact op jouw business.

Van Ons helpt marketeers van A-merken en MKB bedrijven met het bedenken en executeren van een doeltreffende online marketing strategie. Zullen we met je meedenken over de inzet van video? Bel dan even naar kantoor (020-331 81 77) en vraag naar Jeffrey, Marcel of Dennis. Zij helpen je graag verder!