Een aantal maanden geleden is Gutenberg, de nieuwe editor van WordPress in gebruik genomen. Steeds meer websites schakelen over naar deze nieuwe interface die een betere ervaring biedt voor de gebruiker. Gutenberg is intuïtief opgezet en maakt content vullen in WordPress nog makkelijker.

Maar wat als je de interface van Gutenberg ook ergens anders kan gebruiken? Bijvoorbeeld in een Laravel project? Die gedachte hadden meer programmeurs, want de Gutenberg interface is door Frontkom eerder al beschikbaar gemaakt voor Drupal. Geïnspireerd door deze case hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt om de Gutenberg interface nu ook beschikbaar te maken voor Laravel. Onder de naam Laraberg is dit stukje techniek door eenieder vrij te gebruiken.

Waarom Gutenberg in Laravel?

Bij Van Ons krijgen we in ons dagelijkse werk met verschillende programmeertalen, frameworks en standaarden te maken. Een voorliefde hebben we echter voor Laravel. Het framework is open source, groeit hard in populariteit en heeft een actieve community. Hoe mooi is het om dan het beste van verschillende werelden met elkaar te combineren? Hoe gaaf zou het zijn als je het gemak van de Gutenberg editor kan combineren met de mogelijkheden van Laravel? Met dat in het achterhoofd zijn we gestart met de ontwikkeling van Laraberg.

De toekomst van Laraberg

Voor nu lanceren we Laraberg als beta versie en is deze via Github beschikbaar voor de community. De komende tijd verzamelen we feedback van gebruikers en gaan we zelf actief aan de slag met implementaties hiervan. Op basis daarvan willen we Laraberg nog beter maken. Op naar meer gemak voor de gebruiker!