Op 27 mei 2003 kwam de eerste release van WordPress publiekelijk beschikbaar, dat is op de dag af exact 11 jaar geleden. Toen nog gemaakt als een eenvoudige blogtool waarmee je heel snel een eigen blog kan starten, inmiddels worden er veel serieuzere platformen en websites gemaakt op basis van WordPress. Vorig jaar nog realiseerde Van Ons de eerste second screen-applicatie op basis van WordPress ter wereld, voor het tv-programma Koffietijd.

Sinds 2006 werkt Van Ons met WordPress en dat heeft een aantal belangrijke redenen:

  1. Omdat je over 80% van de techniek niet meer hoeft na te denken en al je tijd en energie in het zo goed en mooi mogelijk maken van de overige 20% kunt steken.
  2. Omdat WordPress websites ‘uit de doos’ al heel goed gevonden worden door zoekmachines.
  3. Omdat je via de eenvoudige interface veel controle over de inhoud en uitstraling van je website hebt. Het schrijven voor en werken aan je website is in WordPress leuk!
  4. Omdat je er niet alleen websites mee hoeft te bouwen. Van Ons bouwde al mobiele- en Facebook-apps, intranetten, webshops, sociale netwerken en zelfs een second screen applicatie die allen aangestuurd worden vanuit WordPress.
  5. Omdat o.a. The New York Times, CNN, Pepsi, Spotify en The Wall Street Journal met WordPress werken. Ook popsterren Katy Perry en Jay-Z gebruiken ‘t! In Nederland beheren o.a. North Sea Jazz Festival, VPRO, iPhoneclub, Autoblog, Emerce en Radio 538 hun site in WordPress. In totaal draait bijna 20% van het internet op deze software.

Op naar de volgende 11 jaar!