Geen WordCamp zonder Van Ons! Naast mede-organisator (Bas is één van de organisatoren), zijn we dit jaar ook nog eens met twee sprekers sterk aanwezig: Robert, onze mede-oprichter, en online producer Jeffrey zullen het podium betreden. Omdat 14 oktober nog wel even duurt, interviewden we beide heren om alvast een tip van de WordPress-sluier te lichten. Aan de beurt is Jeffrey!

Hi Jeffrey. Waarom is jouw verhaal belangrijk genoeg om te vertellen op WordCamp Nederland?

WordPress koppelen aan Salesforce, of aan andere software, is superleuk en uitdagend om te doen! Het stelt je bovendien in staat om ‘the right tool for the job’ te gebruiken. WordPress is als CMS uitstekend, maar duizenden klantgegevens opslaan en daar in segmenteren bijvoorbeeld, kun je beter met Salesforce doen.

Salesforce is erg in opkomst en gebruik ik daarom als rode draad door mijn verhaal. Maar ik ga het ook over andere koppelingen hebben 🙂

Koppelen met WordPress, interessant onderwerp! Kun je een voorbeeld geven van een toffe case?

Op dit moment zijn we bezig met een game-applicatie voor kinderen met een leerachterstand. Daarbij komen alle spelgegevens terecht in Salesforce én worden voor spelers inzichtelijk op een WordPress website.

Verder blijft www.nickyromero.com mijn persoonlijke favoriet. Het tourschema van deze DJ is inzichtelijk op Google Maps. De data komt uit een andere tool, waarin de concerten van alle artiesten wereldwijd staan.

Wat verwacht je van WordCamp Nederland?

Dit jaar zal WordCamp weer een stuk groter zijn volgens mij! Verder vind ik het altijd erg leuk om te zien wat voor cases er voorbij komen, zodat ik ontdek hoe anderen WordPress gebruiken. Bij de Nederlandse WordPress bureaus vermoed ik dat het WordPress als CMS steeds meer van ondergeschikt belang is. Dat is een goede ontwikkeling, want daardoor verschuift de focus naar slimme en praktische toepassingen. Tegelijkertijd hoop ik dat we oplossingen binnen WordPress blijven vinden, want het blijft toch een heerlijk CMS.

Wat gaat er gebeuren met WordPress tussen nu en 2020?

Ik hoop dat de WordPress Admin sterk verbeterd zal worden. Widgets en menu’s zijn nu drag-n-drop, maar voor de gemiddelde klant zijn die nog erg onduidelijk. Alles in de admin wat je oma niet helemaal begrijpt moet eruit; de eenvoud is dé reden waarom iemand voor WordPress kiest in plaats van een ander CMS.

Ook de flexibiliteit en effectiviteit in de code kan beter. Zelf proberen we alles object oriented aan te pakken. Het is tijd dat WordPress mee gaat in dit soort ontwikkelingen.

Op langere termijn zal WordPress beter en makkelijker met andere software integreren. De interface van WordPress wordt daarom steeds belangrijker. Die is al goed, maar kan nog beter.

Geen ticket maar wel naar WordCamp Nederland?

WordCamp Nederland 2016 is uitverkocht. Wil je er toch bij zijn? Dan kun je micro-sponsor worden. Zo lever je een bijdrage aan de WordPress community, in ruil voor een gratis ticket. Bovendien krijg je een ereplekje op de website van WordCamp Nederland. Meer informatie vind je hier.

Tot ziens, tot WordCamp!