Van Ons lanceert website in samenwerking met BKB en Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Campagnebureau BKB vertelt verhalen en brengt kwesties naar voren die zij belangrijk vinden. Gelijke Kansen is een kwestie die naar voren wordt gebracht in samenwerking met Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het is doel is dat ieder kind zich ten volle kan ontplooien, ongeacht zijn achtergrond, het opleidingsniveau van zijn ouders of hun financiële middelen.

Er is een samenwerkingsverband waarin leraren, ouders, scholen, werkgevers en maatschappelijke organisaties zich de komende jaren inzetten om ervoor te zorgen dat elk kind gelijke kansen krijgt om zijn talenten te ontwikkelen. Er zal op 20 scholen in grote steden worden geëxperimenteerd met leraren om de achterstandsleerlingen of collega’s te coachen. Ook zullen zo’n 10.000 ouders met een lage taalvaardigheid gecoacht worden en ondersteuning krijgen bij de opvoeding van hun kind(eren).

Van Ons heeft voor BKB een website gerealiseerd die 31 oktober live is gegaan. Tevens was afgelopen maandag ook de presentatie waarin de maatregelen bekend zijn gemaakt door staatssecretaris Dekker en minister Bussemaker.