Amsterdam, 21 oktober – Op 14 oktober organiseerde Exact het Exact Live 2015 evenement in de Jaarbeurs in Utrecht. Los van “het grote podium” en de vele workshops die bezoekers konden volgen, werd er simultaan ook de allereerste hackathon georganiseerd. Van Ons deed uiteraard mee.

Om 07:00 verzamelden alle teams zich in de Hackathon Area van de Jaarbeurs. Onder leiding van Jurjen Boss van Exact gingen de teams aan de slag. Opdracht: bedenk een integratie met Exact Online en werk deze in één dag uit tot een ‘proof of concept’. Bij de jurering werd vooral gelet op de moeilijkheidsgraad van het concept, de toegepaste technieken en de mate waarin het concept waardevol is voor klanten van Exact. Een vrij brede opdracht met hele leuke resultaten.

Screen Shot 2015-10-14 at 10.25.18 IMG_0358 IMG_3168 IMG_3176 IMG_3177

Van Ons ging aan de slag met een van haar meest geliefde stukjes hardware van dit moment: beacons. Met onze app worden beacons gekoppeld aan producten. Als een klant met zijn telefoon in de buurt van het product staat, wordt dit product herkend en kan de klant het product gelijk bestellen. Zodra de klant in de buurt komt van de kassa (of wegloopt van de producten) wordt de bestelling geplaatst. De order die vervolgens wordt aangemaakt wordt direct ingeschoten in Exact.

Het Van Ons team bestond uit vier man, met een internationaal karakter: Machiel Molenaar hackte mee vanuit Shanghai en Derk-Jan Karrenbeld deed dat vanuit Californië.

Rond 16:00 moesten alle teams stoppen met developen en werden de concepten gepresenteerd. In een bevlogen pitch van Bas van der Lans werd het concept gepresenteerd aan de drie-koppige jury bestaande uit Alfred Hoogland (Altus Tellus), Martijn Feekes (Exact) en Guus van Knippenbergh (PhaseFour). Na alle presentaties begaven de teams zich naar de grote zaal om daar het eindoordeel van de jury aan te horen.

Exact Live Hackathon 2015 – Exact integration with Beacons from Robert Van Eekhout

De uiteindelijke winnaar van de Hackathon werd het concept met de naam “Predictr” (team Sparkholder). Met Predictr kun je real-time opvragen hoeveel krediet je in theorie zou kunnen ophalen bij een bank aan de hand van je actuele cijfers. Tot onze grote vreugde werd team Van Ons de ‘runner up’. We begrepen van de jury dat het een lastige klus was om een winnaar aan te wijzen en prees de technische vernieuwing die het Van Ons team in het concept had gelegd.

“Dit is een kijkje in de Retailwereld 2.0” – Exact Online

De runner-up dus van de eerste Ecact Live Hackathon, daar zijn we trots op!

Volgend jaar revanche? Wie zal het zeggen…