De Nederlandse Spoorwegen experimenteert met Beacons. De test-app van de NS stuurt een smartphone-notificatie als de gebruiker vergeet uit te checken. Aan de NS Beacon Proof-of-Concept  doen 75 mensen mee, die de waarschuwingen alleen op Utrecht Centraal en Schiphol Airport ontvangen. Als de beacons consequent genoeg gedetecteerd kunnen worden, wil de NS de functionaliteit mogelijk integreren in zijn standaard-app.

Een test-app van de NS stuurt een smartphone-notificatie als de gebruiker vergeet uit te checken.
De smartphone-app BeacoNS wordt op dit moment getest door de Nederlandse Spoorwegen, meldt Numrush.

Aan deze test doen 75 mensen mee, die de waarschuwingen alleen op Utrecht Centraal en Schiphol Airport ontvangen.

De NS gebruikt speciale beacons die draadloos via Bluetooth met de smartphone verbinden. Hierdoor ziet de app of een gebruiker zich in de buurt van een uitcheckpaal bevindt.

De app probeert op basis van locatie te bepalen of iemand de uitcheckpaal passeert zonder uit te checken. Dat zou op dit moment nog niet foutloos gebeuren: in slechts 60 tot 80 procent van de gevallen wordt de beacon waargenomen.

Als de beacons consequent genoeg gedetecteerd kunnen worden, wil de NS de functionaliteit mogelijk integreren in zijn standaard-app. De uitcheckreminder zou dan worden benut op stations zonder poortjes, waar alleen paaltjes aanwezig zijn.

Van Ons zette al Beacon Proof of Concepts op voor casino’s, de provincie Noord-Holland en bij de Top 2.000. Daarnaast geven we regelmatig Beacon presentaties. Ben jij klaar voor een Beacon experiment in jouw branche? Contact ons voor beacon concept en App development in iOS en Android!

Bron: NU.nl