Sinds vorige week is retailer Bruna gestart met een nieuwe campagne om schoolartikelen onder de aandacht te brengen bij scholieren. Via de webshop van Bruna worden de nieuwste en hipste artikelen gepresenteerd. Maar wat als je geen idee hebt wat voor spullen je moet kopen? Daarvoor bedacht GoudUberconnected een creatieve oplossing: Tinder voor schoolartikelen!

De webapp is te zien op http://bruna-hischool.nl. In opdracht van GoudUberconnected ontwikkelde Van Ons de webapp waarbij op tinderachtige wijze door producten gebladerd kan worden. Sommige producten vind je leuk, dus die geef je een like, andere zijn niet leuk dus die kunnen rekenen op een dislike. Aan de hand van je antwoorden wordt bepaald binnen welk profiel je valt. Heb je veel sportieve dingen geliked? Dan val jij in de categorie “Sporty” en krijg je alle schoolartikelen te zien die iets met dit thema te maken hebben. Of hou jij meer van mode en val jij dus in de categorie “Fashionista”? De app rekent het allemaal voor je uit! Ieder product linkt naar de productpagina op de Bruna webwinkel waar het artikel direct besteld kan worden.

placeitVoor de technische ontwikkeling van deze webapp is gebruik gemaakt van Pixi.JS. Dit is een snelle image renderer die heel goed cross-device is in te zetten. Pixi maakt gebruik van WebGL, maar als dat niet ondersteund wordt door de browser dan is er een fallback ingebouwd voor canvas rendering. Pixi wordt veel gebruikt voor het ontwikkelen van webgames, maar ook voor een webapp als die van Bruna is deze techniek zeer geschikt.

Net als Bruna ook aan de slag met een responsive webapp? Bel vandaag nog met 020 331 81 77 en we helpen je graag verder!