De Nederlandse DJ en producer Nicky Romero is helemaal klaar voor het Amsterdam Dance Event 2015 dat vanavond aftrapt: zelf draait hij in de Melkweg en ter gelegenheid is ook het gloednieuwe www.nickyromero.com gelanceerd!

Nicky Romero and friends: Protocol x ADE 2015 is hier live te volgen!

Speerpunt van de website is de integratie van alle sociale media kanalen waar de artiest actief is, de voorpagina is letterlijk een social media muur geworden! Om dit makkelijk beheer te maken ontwikkelde Van Ons een social media paneel waarmee blokken op de voorpagina gevuld kunnen worden met de laatste tweets, foto’s op Instagram of Facebook-berichten. Andere blokken bieden ruimte aan nieuwsartikelen, de nieuwste releases op muziekdienst Soundcloud en YouTube videos’s.

Met miljoenen fans en volgers op alle kanalen is de presentatie van al die social media activiteit op de website logisch. De website is in dit geval het kanaal waar alles Nicky Romero samenkomt, voor ons een kers op de taart wat betreft koppelingen.

We koppelden onder andere Bandsintown aan Google Maps om alle aankomende optredens op een wereldkaart te projecteren. Alle muziek komt uit de streaming API van Soundcloud. Voor de shop is gebruikgemaakt van Shopify, online shop-software die los kan werken van WordPress.

Door een single sign-on koppeling kunnen ingelogde fans binnenkort ook op andere Nicky Romero-gerelateerde platforms aan de slag. Zo’n koppeling is voor de gelegenheid al wel gemaakt met video streaming dienst Maestro waardoor ingelogde bezoekers van nickyromero.com ook gelijk te chat van de live stream in kunnen duiken.

We lichten de koppelingen binnenkort toe in ons portfolio.