In Vietnam is er recent een concept ontwikkeld dat gebruik maakt van de relatief nieuwe iBeacon-technologie, maar de toepassing is wel heel uniek en vooral niet van vandaag!

Bij Van Ons zijn we graag bezig met nieuwe technologieën en zo ook iBeacon-technologie. In de afgelopen blogs heb je zo al kunnen lezen dat er veel verschillende toepassingen denkbaar zijn. Van het herkennen van objecten tot het analyseren van gedrag.

Met iBeacons wordt het ook heel makkelijk om klanten te belonen zonder dat zij hiervoor iets hoeven te doen. Zo zijn er al vele klanten loyaliteitsconcepten waarbij bezoekers van winkels worden beloond door terug te blijven komen. Elke keer dat de bezoeker met zijn of haar mobiele telefoon de winkel inloopt wordt er met iBeacons een verbinding gelegd met het toestel en kunnen er zo on the spot bijvoorbeeld kortingen of spaarpunten worden gegeven in de daarbij behorende loyaliteits app.

Deze en vele andere vormen van automatisering zijn een effect van nieuwe technologieën en maken het leven vaak een stuk makkelijker. Toch vergeten we door deze vernieuwingen soms hoe leuk de klassieke gang van zaken was. Zo zou je voor kortingen papieren stempelkaarten in je portemonnee hebben moeten bewaren. Als je dan nog een keer langs kwam kon je deze weer verfrommeld op de toonbank leggen. De winkelier drukte dan zijn handstempel in de inkt om er vervolgens weer een afdruk bij te zetten. Bijna een volle kaart, die moet ik echt niet kwijtraken!

In Vietnam was iemand niet vergeten hoe leuk en authentiek dat klassieke stempelen is. Toch is zo’n stempelkaart niet echt handig, dus waarom niet het nieuwe dat iBeacon-technologie heeft te bieden combineren met de retro handstempel?

Mocht je nu rondlopen in Ho Chi Minh, de hoofdstad van Vietnam, dan kan het zomaar zijn dat je binnenloopt in een restaurant dat jou beloont met kortingen bij herhaalbezoeken. Hiervoor gebruiken ze iBeacons om te detecteren dat je er weer bent, maar moet je vervolgens wel eerst de stempel bij de balie gebruiken om je spaarkaart vol te krijgen!

Van Ons en iBeacons

Bij Van Ons zijn we ook constant bezig met nieuwe technologieën en zo ook de iBeacon-technologie. In samenwerking met Beeld en Geluid hebben wij dit jaar een iBeacon case gemaakt voor tijdens de wachtrij van het Top 2000 café. Lees hier meer over deze case.

Interesse in een iBeacon-toepassing? Neem dan contact met ons op!