Na alle voorgaande blogs mag het inmiddels wel duidelijk zijn, iBeacon-technologie is in heel veel verschillende sectoren en op vele manieren in te zetten. In Italië is er sinds kort een dierentuin die ook gebruik maakt van een iBeacon-app die het bezoek niet alleen leuker, maar ook leerzamer maakt!

Door gebruik te maken van iBeacons in het park, wordt het mogelijk om bezoekers op relevante momenten van leuke en interessante extra content te voorzien bovenop de reeds aanwezige informatievoorzieningen. Bezoekers gebruiken hiervoor hun eigen mobiele telefoon in combinatie met de ZOOM iBeacon-app.

Na het installeren van de app kunnen bezoekers op de interactieve kaart zien waar ze staan. Zo is gelijk duidelijk waar evenementen op dat moment plaatsvinden. Ook kunnen quizzen worden gespeeld met vragen die worden bepaald door je huidige locatie. Zo wordt nieuwe dingen leren over dieren leuker en toegankelijker! Verder kunnen er met de app items en kortingsbonnen worden verzameld die in het park kunnen worden ingewisseld. Zo wordt het interacteren en leren binnen de dierentuin gestimuleerd en wordt er tegelijkertijd een conversie gemaakt naar het doen van aankopen binnen het park. Een tof concept, waarvoor alle lof naar LabWerk en Lab239 gaat!

Ook bij Van Ons zijn we constant bezig met nieuwe technologieën, waaronder iBeacon-technologie. Waar de ontwikkeling en het aanleveren van content veel geld en tijd kosten, zien we op dit moment vooral een kans om de technologie voor meer venues toegankelijker te maken. Er zijn namelijk in Nederland alleen al zoveel locaties die leuker, interessanter en leerzamer kunnen worden met de technologie. Als technische-, creatieve- en redactionele partijen de krachten bundelen, wordt het mogelijk om elke plek in Nederland nog specialer te maken met iBeacon-technologie.

 

Van Ons en iBeacons

Bij Van Ons zijn we ook constant bezig met nieuwe technologieën en zo ook de iBeacon-technologie. In samenwerking met Beeld en Geluid hebben wij dit jaar een iBeacon case gemaakt voor tijdens de wachtrij van het Top 2000 café. Lees hier meer over deze case.

Interesse in een iBeacon-toepassing? Neem dan contact met ons op!