Afgelopen zaterdag is er bij De Poezenboot, het enige dierenasiel dat in het water ligt aan het Singel in Amsterdam, ingebroken. De dief nam behalve de collectebus ook een oude camera mee. De eigenaren van het  Amsterdamse web development bureau Van Ons, gevestigd aan de Herengracht, Robert van Eekhout en Bas van der Lans, vinden het een zeer laffe actie en bieden De Poezenboot daarom een cheque ter waarde van € 250,- én een nieuwe camera aan om de materiële schade te vergoeden.

pznbt-90912439(1)Robert van Eekhout: “De Poezenboot is een begrip in Amsterdam, de vrijwilligers zorgen al zo lang voor de katten. Wij weten dat het moeilijk genoeg is om alles financieel geregeld te krijgen en dan is een laffe diefstal als deze wel het laatste dat je iemand toewenst.” Bas van der Lans vult aan: “Toen we hoorden dat er was ingebroken, hebben we geen seconde getwijfeld en contact opgenomen met De Poezenboot. Het is fijn om dit initiatief te mogen steunen!”

“Gelukkig is de schade beperkt gebleven tot materiële schade. Het belangrijkste is dat alle poezen ongedeerd zijn gebleven. We zijn ongelooflijk blij met de camera en de donatie!”

– Dini, De Poezenboot

De gelddonatie is gedaan in de vorm van financiële adoptie van poes Samus (rechts). Samus blijft wonen op De Poezenboot. Met de camera worden inmiddels weer mooie plaatjes geschoten van de katten.

Ook doneren aan De Poezenboot? Neem een kijkje op de website en draag een steentje bij!