Op 1 januari 2017 startte Van Ons Lab: een initiatief om gave concepten toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het eerste prototype van dit jaar is gelanceerd: FeedMap.

Voor sommige bedrijven, overheden of publieke instellingen is het belangrijk om input te verzamelen over plekken of  fysieke locaties. Je wilt iets van mensen weten over die ene specifieke locatie. Kortom, jij verzamelt informatie die altijd iets te maken heeft met een bepaalde plek, een stip op een kaart.

De realiteit is dat het verzamelen van dit soort data niet makkelijk is. Want hoe ga je onthouden wat iemand heeft gezegd over een bepaalde plek? En hoe definieer je eenduidig die locatie? Laat staan het bewaren, organiseren en analyseren daarvan. De input die door stakeholders wordt gegeven wordt niet altijd goed opgeslagen waardoor het op een later moment niet meer te achterhalen is wat er is gezegd. En het is niet altijd duidelijk over welk gebied of plek dat gaat omdat ondubbelzinnige coordinaten ontbreken.

Wat je nodig hebt is dus een tool waarbij een groep stakeholders kan aangeven wát ze willen op welke plek. Je wilt ook graag weten wát ze waar precies willen. Denk aan bomen, zebrapaden, stoplichten of parkeerplaatsen. En of ze daar nog extra opmerkingen bij hebben of niet.

Met FeedMap los je dit probleem op in vier eenvoudige stappen: 

Met FeedMap kun je kaarten gebruiken voor de locaties, maar je kunt ook met afbeeldingen (plaatjes) werken. Daarmee wordt FeedMap ook interessant voor bijvoorbeeld retailers die onderzoek willen doen naar de ideale schapindeling, winkelinrichting of productpresentaties.

Het werkt als volgt:

  1. Definieer het gebied dat je in beeld wilt brengen bij de gebruikers en welke elementen ze in de kaart moeten zetten (bijvoorbeeld bomen, afvalbakken, zebrapaden, stoplichten, of wat dan ook);
  2. Nodig gebruikers uit om deel te nemen en de kaart te openen;
  3. Gebruikers plaatsen elementen op de kaart, voorzien van comments op elementen die jij als beheerder hebt klaargezet;
  4. Bekijk en vergelijk de ingezonden resultaten!

Bekijk ook de oplossingen pagina voor screenshots van deze stappen!

Meer weten of testen met FeedMap?

Wil je meer weten over FeedMap of er misschien al mee aan de slag? Check onze brochure op SlideShare en download ‘m als PDF. Bel met 020 331 81 77, vraag naar Robert van Eekhout en bespreek met hem de mogelijkheden van FeedMap voor jouw case!

Feedmap brochure from Van Ons Web & App development