Amsterdam, 25 juni 2015 – in opdracht van Info.nl en Somedialoog ontwikkelde Van Ons haar tweede iBeacon App: Stampions. De app is een speurtocht langs cultureel erfgoed in de Zaanstreek en wordt vanmiddag gepresenteerd door de Provincie Noord-Holland: Zet je stempel op Noord-Holland.

iBeacon App Stampions tests
iBeacon App Stampions tests

Afgelopen weekend is de App nog één keer uitgebreid getest. Vanaf vandaag is de App voor iedere iPhone-gebruiker te downloaden in de iOS App Store.

Stad aan de Zaan Beacon AppStampions heeft een prijs gewonnen van de provincie Noord-Holland – HollandCall – en is onderdeel van Stad aan de Zaan. Het concept is even sterk als eenvoudig:

  • Verzamel zoveel mogelijk verschillende digitale stempelplaatjes bij musea, monumenten en restaurants langs de Zaan.
  • Vind met de aanwijzingen in deze app de opvallende geel-rood-blauwe stempels en zet ter plekke een unieke gratis souvenir op jouw iPhone!
  • Het spel eindigt op 1 november 2015. Degene met de meeste digitale stempelafdrukken krijgt als beloning een pakket Zaanse streekproducten.

Uitleg van het concept in deze video:

Download Beacon App StampionsNa de Beacon Case met Beeld en Geluid afgelopen december is dit de tweede iBeacon-app die Van Ons publiceert. In juli komt een derde iBeacon-app in de store waarmee een wereldwijd primeur plaatsvindt. Van Ons’ Beacon research partner is Media 599. De naam van de Beacon app Stampions is ontwikkeld door Van Ons’ vrienden van De Naamafdeling.

Van Ons bedankt Info.nl en Somedialoog voor het gestelde vertrouwen in ontwikkeling van het prijswinnende concept. Vanmiddag om 15:45 vindt de lancering van de Beacon app Stampions plaats voor Nederlandse pers. Aanmelden kan hier!