Bij Van Ons hebben we ruime ervaring met het maken van apps. We maakten apps voor onder andere Beeld en Geluid in Hilversum, het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en onlangs lanceerden we de WielerFlits app. We gebruiken daarbij React Native.

Snel ontwikkelen met React Native

Apps ontwikkelen in React Native heeft veel voordelen. De apps worden in één keer geprogrammeerd in Javascript en vervolgens kunnen ze worden gepubliceerd als Apple of Android app. Met puur “native” development zouden twee aparte apps moeten worden geschreven.

Het gevolg hiervan is dat je sneller kunt ontwikkelen en de time-to-market aanzienlijk wordt verkort.

Dat React Native in opmars is, blijkt ook uit het gegeven dat deze techniek wordt gebruikt door de grote corporates. Instagram, Skype, Tesla en vele anderen maken op de een of andere manier gebruik van React Native.

Voor React Native zijn vele libraries beschikbaar die het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten enorm vereenvoudigen en versnellen. Facebook (de maker van React Native) blijft middelen en resources ter beschikking stellen die verdere ontwikkeling van dit framework garanderen.

React Native heeft goede performance

Een van de belangrijkste zaken waar je op let bij zowel websites als apps is de snelheid. Je wilt niet dat een app trager is wanneer je die in React Native bouwt in plaats van native. Dat blijkt gelukkig niet het geval. Uit tests die programmeurs doen blijkt dat een app die gebouwd is in React Native niet onder doet qua performance vergeleken met een native app. Sterker nog, op sommige vlakken presteert een app in React Native zelfs iets beter.