Een LMS maakt e-learning en online trainingen mogelijk

Een LMS is een platform waar gebruikers een account aan kunnen maken en zodoende toegang krijgen tot diverse leermodules. In die leermodules staan video’s, PDF’s of andere contentdragers die de gebruikers tot zich kunnen nemen. De voortgang van de gebruiker wordt realtime bijgehouden. Een LMS systeem kan ook examenmodules bevatten zodat ieders niveau getoetst kan worden. Bij het slagen worden digitale certificaten aangemaakt en naar de gebruiker opgestuurd.

Met een maatwerk LMS kun je alle kanten op. Je kunt lesstof gratis of betaald aanbieden, of een combinatie daarvan. De lessen, modules en examens zijn in ieder denkbare vorm makkelijk te beheren. Zo kun je lessen eenvoudig uitbreiden of aanpassen. Een maatwerk LMS is ook snel en betrouwbaar. Zonder problemen kunnen duizenden gebruikers tegelijk deelnemen aan lessen.

Een e-learning platform over mode, fashion en persoonlijke styling

Manon Meijers is al jaren bekend als de ‘stylist van de BN’ers’. Ze is onder andere bekend van het televisieprogramma ‘De Modepolitie’ en ze schuift regelmatig aan bij de desk van RTL Boulevard. Alle kennis die ze heeft over styling, fashion en mode heeft ze samengebracht in verschillende e-learning modules die te vinden zijn op haar site The Style Shrink. Het e-learning platform is gelanceerd vlak voordat haar boek uitkwam, waarin ze meer vertelt over de invloed van kleding op hoe je je voelt. In het boek legt ze ook uit wat je kunt doen om je beter te voelen door middel van kleding. De video’s en andere content in de modules geven de abonnee een deep dive in de theorieën waar ze ook over spreekt in haar boek.

Digital leren in de zorg: het Leerplein voor vrijwilligers en mantelzorgers

Zorgcentra Meerlanden heeft meerdere vestigingen in de Haarlemmermeer. Om vrijwilligers en mantelzorgers toegang te geven tot allerlei relevante en handige informatie is in 2017 het Leerplein opgezet. Vele modules zijn hier toegankelijk gemaakt over alles wat te maken heeft met ouderenzorg. Afhankelijk van de rol van de gebruiker (professional, mantelzorger, vrijwilliger) kan de gebruiker zich aanmelden voor verschillende modules. Ter ondersteuning van de HR afdeling kunnen deelnemers ook certificaten halen die automatisch aan hun personeelsdossier worden toegevoegd.