Remote development team

Een web development team op afstand

Wanneer je IT-hulp nodig hebt voor je bedrijf of organisatie, maar niet de tijd of middelen hebt om een in-house team voor in te richten, dan kan een web development team op afstand een oplossing zijn. Denk hierbij aan het onderhouden van een website of app, maar ook de doorontwikkeling hiervan. Nieuwe functies, pagina’s of andere uitbreidingen kunnen direct worden opgepakt door een team op afstand. Van telefonische ondersteuning voor kleine aanpassingen en hulp op afstand tot feedback en aanbevelingen voor het verbeteren van uw infrastructuur, of noodondersteuning waar en wanneer dat nodig is.

Een toegewijd remote ontwikkelteam verschilt niet veel van een in-house team in de zin dat je een remote team direct aanstuurt en een communicatiefrequentie afspreekt die voor de afnemer het handigst is. Bovendien is er één direct contactpersoon, dus de communicatie is direct en efficiënt. Dit leidt tot een betere planning en uitvoering van projecten en werkzaamheden.

On-demand IT-hulp

Een relatie met een developers team op afstand stelt een bedrijf in staat om direct een groep bekwame en ervaren medewerkers aan te boren. Deze teams zijn toegewijd aan het werken aan projecten als een verlengstuk van het huidige personeel en passen zich snel aan. Een team op afstand is een aanzienlijk lagere investering in vergelijking met een intern team. Door gebruik te maken van deze remote teams, vermindert u niet alleen het risico, maar verbetert u ook de kwaliteit met kosteneffectiviteit.

De voordelen

  • Schaalbaarheid – Hoewel een kernteam wordt onderhouden voor continuïteit, kan het aantal teamleden eenvoudig worden opgeschaald en verlaagd, afhankelijk van de behoefte.
  • Kwaliteit – Onze developers hebben jaren ervaring en zijn uitgebreid onderlegd in de nieuwste technieken op het gebied van development.
  • Flexibiliteit – Teams zijn flexibel genoeg om onder verschillende omstandigheden te werken, evenals met verschillende tech stacks en producten – Onder andere Laravel, Statamic, WordPress, React.
  • Betrokkenheid – Wijs eenvoudig taken toe, net als interne medewerkers/consultants.
Overleg over project

Kwaliteit op afstand

Het opbouwen van een in-house development team kost veel geld. Het aannemen en behouden van talent is een stuk duurder dan het werken met een externe partij. Salaris, hardware, software en trainingen zijn allemaal factoren die de kosten opdrijven.

Een samenwerking aangaan (het inhuren van) met een toegewijd development team bespaart je al gauw een hoop tijd en kosten die normaal verbonden zijn aan het opzetten hiervan. Geen kantoorruimte die je hoeft in te ruimen, geen onboarding, geen trainingen. Dezelfde kwaliteit, maar dan op afstand.

Een flexibele manier van werken

Waarom zou je naast de bovenstaande voordelen de voorkeur worden geven aan een remote team boven het gemak van een in-house team? Het grootste voordeel ligt in de toegang tot ervaren ontwikkelaars. Ze ondergaan consistente trainingen en certificeringen, zijn goed getest op kwaliteit van werk en hebben ervaring met het werken aan verschillende projecten met bedrijven op afstand, zodat ze weten hoe het proces werkt. Onze developers hebben veel ervaring met verschillende projecten in afwisselende industrieën. Hierdoor kunnen we veel expertises en invalshoeken combineren om tot de juiste oplossingen te komen.

Als het gaat om webontwikkeling wil je een team dat gepassioneerd is over wat ze doen en geen micromanagement nodig heeft om op tijd en binnen het budget te blijven. Bij Van Ons zijn we trots op het leveren van succesvolle projecten waar onze klanten blij van worden.

In de praktijk

Eigenlijk zijn er 2 manieren waarop je met een remote IT-team werkt. Om je platform te onderhouden, of om het door te ontwikkelen. Een korte toelichting.

Onderhoud & Support

Na het ontwikkelen van een website of app is het belangrijk dat deze goed blijft draaien. Voor zowel bestaande als door ons gebouwde platformen kun je ons inschakelen voor doorlopend onderhoud. Uiteraard staan we ook bij als het gaat om zaken die fout lopen via onze support medewerkers.

Doorontwikkeling

Een platform of app is zelden voor altijd klaar. Omdat jouw organisatie groeit of verandert, moet de website ook meegroeien. Een nieuwe webshop erbij, misschien wel een chatbot. Al deze toekomstige extra’s noem je doorontwikkeling en kunnen wij op afstand regelen.

Tevreden klanten die ons op gepaste afstand houden 😉

Kan jouw organisatie wel wat IT-hulp op afstand gebruiken? Of heb je een team nodig dat af en toe meekijkt? Check dan hieronder alvast een aantal bedrijven die ons al op afstand inschakelen. Of plan vandaag nog een kennismakingsgesprek in om aan de slag te gaan!

Onderhoud, doorontwikkeling of gewoon een IT specialist op afstand nodig?

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Af en toe versturen wij een nieuwsbrief. Niet te lang, niet te vaak. Mooie opgeleverde projecten en opmerkelijke nieuwtjes. En soms een uitnodiging voor een leuk evenement.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.