Succesvolle SEA en social media campagnes

Je hebt een gloednieuw digitaal kanaal ontwikkeld, hetzij een website, hetzij een app, shop of Mijn Omgeving. Alles is state-of-the-art, er zijn diepgaande integraties met CRM en ERP pakketten en het geheel werkt top-notch. Tijd om er de markt mee op te gaan en klanten te scoren.

Maar hoe richten we de SEA het beste in? En op welke manier gaan we de sociale media bestieren? Hoe ziet een succesvolle online campagne eruit en hoe integreren we die naadloos met onze andere (digitale) kanalen? En praktisch: welke copy hebben we nodig, en wie gaat die schrijven? Wie maakt de foto’s? Wie schiet de video? Wie stuurt dagelijks de SEA budgetten bij? En wie rapporteert ons wekelijks over de KPI’s?

Van Ons is jouw partner van A tot Z

Het inrichten van jouw advertising structuur begint met het definiëren van een heldere strategie en KPI’s. We richten ons daarbij gelijk op de commerciële kant van de zaak: hoeveel stoppen we erin en wat verwachten we wat eruit komt aan traffic, leads en sales. We brengen in kaart welke doelgroepen we willen aanspreken en welke product/markt combinaties we in ads of campagnevorm kunnen lanceren. En we kijken waar we zijdelings slim met data om kunnen gaan voor het verzamelen van waardevolle customer insights.

Daarna schakelen we over naar de implementatie. We bepalen welke tone-of-voice we gebruiken in de ads of de campagnes. We kijken hoe we het geheel on brand houden en welke eisen we dus stellen aan copy, video en fotografie. We kiezen de platformen uit waarvan we het meeste rendement verwachten. Er volgt een helder overzicht van de resources die allemaal moeten worden aangewend om succesvol te adverteren en om campagnes te lanceren.

Tot slot gaan we met de handen de modder in. We zetten advertenties op, schrijven de copy, schieten de video en bewerken de kiekjes. We sturen wekelijks bij en lanceren ads of campagnes volgens de planning. We komen bij elkaar om resultaten door te spreken en denken na over de volgende stappen om digitaal door te pakken.

Met mooie digitale kanalen alleen ben je er niet. Het gaat erom hoe je ze verpakt en hoe je succesvol de aandacht van de klant krijgt.

Waarom is Van Ons de juiste partij?

Omdat wij precies op het snijvlak opereren van strategie, data, commercie én techniek. En met name die laatste is handig. Want alle briljante ideeën die we verzinnen kunnen onder één dak technisch worden uitgevoerd.

  • We denken goed na over jouw ads en campagnes. Niet te lang, maar wel goed. Zodat we ook slimme bijvangst oogsten (= customer data) tijdens het runnen van de campagnes.
  • Geen zorgen over de executie. Omdat we als bureau design, copy en beeld onder één dak hebben kunnen we álle praktische kanten van de campagnes en advertenties oppakken
  • – We zijn snel. Je hoeft niet met meerdere partijen te schakelen en dat levert tijdswinst op.
  • Jarenlange ervaring. Al sinds 2006 werken we samen met opdrachtgevers uit de meest uiteenlopende branches om ze te helpen met een betere online customer experience, een groter bereik op te bouwen en conversies te optimaliseren.

Van Ons bedenkt en bouwt digitale kanalen…

… en sluit die op elkaar aan. Want door je verschillende digitale kanalen aan elkaar te knopen ontstaat wat wij noemen Digitale Slagkracht. De integratie van effectieve advertising en campagnes hoort daar wat ons betreft 100% bij. Vandaar dat we onze opdrachtgevers volledig helpen, van strategie, naar ontwerp, naar development en het vermarkten van hun producten en diensten.

Ga ook voor meer Digitale Slagkracht en kom langs voor een kop koffie!

Neem vandaag nog contact met ons op!

We komen graag met je in contact om te sparren over hoe we jouw SEA en social media campagnes kunnen vormgeven én uitvoeren. Laat hieronder je gegevens achter en we bellen of mailen je terug.

Offerte wizard