Van verbeteringen in UX tot strategische optimalisaties en veranderingen

Gebruikersonderzoeken zijn altijd maatwerk. En voor iedere casus is een ander type gebruikersonderzoek noodzakelijk. Wanneer je je bestaande digitale kanalen en touchpoints effectiever wilt maken, dan doe je een gebruikersonderzoek om de User Experience (UX) van het kanaal te verbeteren. Of je meet in hoeverre de boodschap die je wilt overbrengen aankomt bij de gebruiker. Lees op ons blog meer over 5 krachtige UX tests.

Je kunt ook wat verder gaan en een meer strategische invalshoek nemen. Je kunt kijken in hoeverre jouw bestaande digitale kanalen echt “problemen oplossen” van klanten. En of ze afdelingen binnen de organisatie verlichten omdat bepaalde taken geautomatiseerd worden. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar de beste manier om een digitaal kanaal vorm te geven zodat je jouw nieuwe business model kunt implementeren.

In beide gevallen zijn insights van belangrijke stakeholders (gebruikers, klanten, medewerkers) een belangrijk eerste vertrekpunt voor het vormgeven van je digitale kanalen.

Referenties

Van Ons heeft veel ervaring met het verzorgen van verschillende soorten gebruikersonderzoeken. Hieronder zie je een greep uit de organisaties die wij geholpen hebben met het in kaart brengen van behoeften van gebruikers om zo hun digitale kanalen nóg beter vorm te geven en in te zetten.