Betere kwaliteit door Digitale Transformatie

De kwaliteit van zorg is het grootste punt van aandacht bij zorgaanbieders en zorginstellingen. Het is de kern van waar het om draait: mensen goed helpen, verzorgen of beter maken. Tegelijktijd staat men in de zorg voor veel uitdagingen. Krappe budgetten, hoge werkdruk en soms ingewikkelde processen.

Het verbeteren van processen en contactmomenten met belanghebbenden door middel van nieuwe technologieën is dan een logische stap. Door een digitale transformatie te omarmen of verder uit te bouwen gaat de kwaliteit van de zorg omhoog, worden processen eenvoudiger en kunnen er kosten bespaard worden.

Met websites kunnen belanghebbenden (ouders, kinderen, cliënten, patiënten) beter geïnformeerd worden. Met speciale portals kunnen allerlei gegevens op veilige wijze worden ingezien. Met behulp van apps kan informatie beter beschikbaar worden gemaakt. En door de inzet van e-learning systemen kunnen medewerkers en vrijwilligers doeltreffend worden bijgeschoold.

Een Learning Management Systeem voor bijscholing van vrijwilligers

Behalve dat we voor Zorgcentra Meerlanden de website en het intranet hebben opgezet, hebben wij ze ook voorzien van een eigen Learning Management System waarbij vrijwilligers over tal van onderwerpen kunnen worden bijgeschoold. De modules zijn eenvoudig te bekijken en door je als gebruiker te registreren kun je makkelijk je eigen voortgang bijhouden.

Complexe informatie overzichtelijk gepresenteerd in een app

Het NKI-AVL in Amsterdam is hét kankerinstituut van Nederland. Voor iedere tumorsoort is een zogenoemde tumorwerkgroep in het ziekenhuis aangesteld. Iedere tumorwerkgroep heeft zijn eigen richtlijnen opgesteld als het gaat om de behandeling van bepaalde tumoren. Deze informatie is beschikbaar in een ingewikkeld en complex systeem dat ook lastig toegankelijk is. Om die problematiek op te lossen hebben we een app gemaakt waarin van elke tumor alle behandelingen en medicijnkuren te vinden zijn. Informatie is nu snel, eenvoudig en altijd beschikbaar.

Een kennisbibliotheek voor GGZ-instellingen

AkwaGGZ is een samenwerkingsverband tussen een groot aantal GGZ-instellingen in Nederland. AkwaGGZ heeft een online bibliotheek beschikbaar gesteld waarin allerlei meetinstrumenten te vinden zijn om de effectiviteit van behandelingen te meten. Zorgprofessionals hebben toegang tot de zogenaamde ROM-bibliotheek en kunnen zo hun behandelingen en werkwijzen evalueren op effectiviteit.