Van de tekentafel naar interactieve digitale tovertuin

Woezel en Pip zijn twee tekenfilm-hondjes die met hun vriendjes in de Tovertuin wonen. Moederbedrijf Dromenjager benaderde Van Ons voor een moderne, online Tovertuin.

Development
navbar

Van Ons heeft het verschil gemaakt in de doorvertaling ervan naar een betoverende online wereld

Sabrina van Wijland – Media Manager

Een unieke situatie want waar we normaal werken op basis van een webdesign bestonden de ideeën voor een nieuwe Tovertuin geheel uit tekeningen. Hetzelfde team dat de kinderboeken en tekenfilms schrijft, inspreekt en tekent, werkte aan de materialen voor een nieuwe website. Elk onderdeeltje is dus getekend!

Van Ons ging aan de slag met de meest optimale vertaling van deze tekeningen naar een website. Een vertaling die bovendien responsive is, zodat kinderen er op mobiele telefoons en tablets mee aan de slag kunnen.

Animaties, geluidjes en spelletjes werden één groot getekend geheel. Het aantal levels in spelletjes is te beheren is door het Dromenjager team en kleurplaten zijn uit te breiden om steeds weer wat nieuws te bieden aan de jeugdige bezoekers.  

In een aparte site voor ‘grote mensen’ is informatie terug te vinden over nieuwe Woezel en Pip-producties en kunnen mensen lid worden van de Vriendjesclub. Die geeft weer toegang tot afgeschermde content, bijvoorbeeld een winactie.

Van Ons heeft het verschil gemaakt in de doorvertaling ervan naar een betoverende online wereld

Wat vindt de opdrachtgever?

Het vertalen van al onze ideeën voor boeken, films en content naar een online universum, bleek een uitdaging. Wij hebben met onze eigen in-house studio alle ingrediënten in huis om de content hiervoor te creëren maar Van Ons heeft het verschil gemaakt in de doorvertaling ervan naar een betoverende online wereld.

Ook bijzondere wensen? Alles is mogelijk!

Heb je ook een bijzonder interactief design, wil je daar geen concessies in doen maar wil je wél dat alles makkelijk te beheren en onderhouden is? Neem dan contact met ons op en we denken graag met je mee hoe we jouw wensen kunnen vertalen naar een prachtig digitaal product.